18

Elmúltál már 18 éves?


/

TippmixPro CS:GO Masters: Maratoni küzdelem és ONYX győzelem az első napon

Ötpályás mérkőzésen dőlt el a TippmixPro CS:GO Masters első elődöntője tegnap este az ONYX és az Illés Akadémia Spirit között.

Egy izgalmas találkozó végén a cserével érkező ONYX szerezte meg az első kiadó helyet a TippmixPro CS:GO Masters döntőjében. Az Illés Akadémia Spirit szombaton szépíthet még a tegnapi vereségén, hiszen a Lenovo Legion Honvéd és a Békéscsabai E-sport Egyesület meccsének vesztese ellen bronzmeccset játszhatnak.

Az ONYX ezúttal nem a ligában eddig látott felállással érkezett, Maze helyét a hivatalos cseréjük, flashie vette át a kezdőben. A vétóban az ONYX Ancienttől, az IAS Dust2-től szabadult meg, így a pályák sorban Mirage, Nuke, Vertigo, Overpass és Inferno lettek. A szériát az ONYX kezdte erősebben, domináns győzelmet aratva Mirage-on (16:7). Ezután Nuke következett, ahol a rendes játékidőben nem bírtak egymással a felek és sorra 8:7-es T-oldalakat hoztak. A hosszabbításban viszont megtalálta azt a kis pluszt magában az IAS, ami a pályagyőzelemhez kellett még, 19:16-ra hozták a választásukat így. Vertigon ismét szoros első félidőt láthattunk, a térfélcsere után az ONYX a pisztolykört és az azt követő köröket hozva még tarthatta a vezetést egy ideig. Ám az első vásárlásból az IAS jött ki jobban és ezzel mintegy el is dőlt a pálya sorsa – 7:11-ről 16:12-re fordítottak.

A széria negyedik pályájára, Overpassra, érve a kevésbé esélyes IAS 2-1-re vezetett, az ONYX nem hibázhatott többet. A CT-oldalon ennek megfelelően 10:5-öt hoztak, majd a fordulás után egész gyorsan, nyolc körön belül lezárták a pályát 16:7-re az egyenlítéshez. Inferno következett, a mindent eldöntő pálya. Az ONYX – Kamionnal az élen – nem veszített az overpassos lendületéből, egykettőre 8:1-es előnyt szereztek CT-ként. Az IAS ekkor teret és köröket is talált magának, így 9:6 lett a félidő eredménye, ám ellenfeleik továbbra is rendkívül veszélyesek maradtak. A térfélcsere után a pisztolykör flasiéknál landolt és az anti-eco is sikerrel járt, viszont az ONYX első vásárlása a félidő harmadik körében kivette a szelet a vitorlájukból. Az ONYX támadásaira az ingadozó gazdaságban nem vagy csak nehezen talált válaszokat az IAS. 8:14-es hátránynál tudtak két újabb kört hozni, ezzel lerombolva az ellenfelük gazdaságát, ám coolioékat az ilyen körökben sem szabad leírni, ezt most is bizonyították: a gyengébb fegyverzettel nyert meccs- és szériapont megpecsételte az Illés Akadémia Spirit sorsát, 16:10-es győzelem után az ONYX lett a TippmixPro CS:GO Masters első elődöntőjének győztese 3-2-es eredménnyel.

KÖZVETÍTÉS

Tartsatok velünk ma este a TippmixPro CS:GO Masters második elődöntőjén is az Esport1TV Twitch csatornáján!

06.24. - péntek
18:00 - Lenovo Legion Honvéd vs Békéscsabai E-sport Egyesület

06.25. - szombat
18:00 - Illés Akadémia Spirit vs. LLH/BEE vesztese

06.26. - vasárnap
18:00 - ONYX vs. LLH/BEE győztese

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



SZERINTED KI NYERI A MAI MÉRKŐZÉST?

  • 60 %
  • 40 %