Felfüggesztették az autóversenyzőt, mert sértő megjegyzéseket tett élő stream közben

Felfüggesztették az autóversenyzőt, mert sértő megjegyzéseket tett élő stream közben

Az autóversenyző Twitchen épp a CoD: Warzone-nal játszott, amikor elszólta magát.

Nagy bajba sodorta magát Jüri Vips. A Formula-2-ben versenyző észt Red Bull-juniorpilóta csapattársával, Liam Lawsonnal és még egy személlyel a Cod: Warzone-nal játszottak, mindezt pedig élőben streamelték. Nem volt egyszerű mérkőzésük, Vips száján pedig kicsúszott a rendkívül offenzívnek számító n-betűs szó. 

Nem meglepő módon ez a Red Bull Racingnek nem tetszett, és azonnali hatállyal felfüggesztették versenyzőjüket. Vips később bocsánatot kért és közölte, hogy maximálisan együttműködik a csapat által indított belső vizsgálattal.

„Szeretnék őszintén elnézést kérni a sértő nyelvezetért, amit korábban egy élő streamben használtam. Az ilyen nyelvezet teljességgel elfogadhatatlan, és nem tükrözi az általam képviselt értékeket. Mélyen sajnálom, amit tettem, és nem ilyen példát szeretnék mutatni. Teljes mértékben együtt fogok működni a vizsgálat során” - mondta Vips.

Csapata, a Hitech Grand Prix is elítélte a versenyzőt, ám egyelőre konkrét büntetést nem szabott ki rá.

„Sokkolt és megdöbbenéssel töltött el, mikor erről az esetről hallottam. A Jüri által tett kijelentések sértők és abszolút nem tükrözik a Hitech befogadó értékeit. Akárcsak mindenki más, én is nemrég szereztem tudomást erről: a videóról és a Red Bull felfüggesztéséről. Vizsgálatra fog sor kerülni” - mondta a csapat tulajdonosa, Oliver Oakes.

Bocsánat kérése ellenére nincs egyszerű helyzetben a 21 éves pilóta, és meggondolatlanságával sokat árthatott a karrierjének.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Te felfüggesztetted volna Vipset?