Tovább dagad az Activision Blizzard körüli botrány

Tovább dagad az Activision Blizzard körüli botrány

A részvényesek nagyobb átláthatóságot szeretnének.

Az éves közgyűlésen több dologról is szavaztak az Activision Blizzard részvényesei. Egyrészt újraválasztották az igazgatótanács tagjait, ráadásul elképesztő többséggel. Mind a tíz tag megtarthatja a helyét, köztük a botrányt botrányra halmozó vezérigazgató, Bobby Kotick is, köszönhetően annak, hogy a szavazatok 91% mellettük állt. További egy évig tehát Kotick (rém)uralma alatt működik a vállalat. Azt egyelőre nem tudni, mi lesz a CEO sorsa azután, hogy a Microsoft felvásárolja a céget.

De nem csak erről döntöttek. 67%-os támogatással New York állam javaslatát is megszavazták (az igazgatótanács javaslatával szemben), miszerint a cég tegye közzé szexuális zaklatással, diszkriminációval és más problémáival kapcsolatos jelentéseit (mennyi panasz érkezett, milyen intézkedéseket tettek, mennyibe került a cégnek az egész eset), valamint azt, hogy miként tervezi orvosolni őket. Erre az Activision Blizzard egyelőre nem bólintott rá, csupán jelezte, hogy megfontolja a javaslatot, ugyanis az nem kötelező érvényű.

A harmadik kérdéskör, amiben döntöttek az az, hogy legyen-e az igazgatótanácsban munkavállalói képviselet. A javaslat szerint ez segített volna helyreállítani a vállalatba vetett bizalmat azután a rengeteg botrány után, ami sújtotta őket.

„Egy nem vezető beosztású munkavállalói képviselő jobb döntéshozatalt eredményezhet az igazgatótanácsban azáltal, hogy megkönnyíti az információcserét az igazgatótanács és a munkavállalók között. A munkavállalók produktívabbak és jobban motiváltak lehetnek, ha beleszólásuk van a vállalat irányításába”- állt a javaslatban.

Végül erre minimális támogatás érkezett a részvényesek részéről, így elmondható, hogy teljes mértékben a saját belátásuk szerint cselekedtek, ugyanis ebben a témában pedig a szakszervezet javaslatát hagyták figyelmen kívül.

Érdekesség, hogy az Activision Blizzard belső vizsgálata azt állapította meg, hogy soha nem hagytak figyelmen kívül egyetlen diszkriminációs és zaklatásos esetet sem. Azonban ezt az átvilágítást senki sem tudja komolyan venni, ahogy a szavazás eredménye mutatja, még a részvényesek sem.

Te mit gondolsz a döntésekről?

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Kinek adsz igazat?

  • 25 %
  • 0 %
  • 13 %
  • 63 %