Több százezer dolláros kártérítések jártak a lopott skinek után

Több százezer dolláros kártérítések jártak a lopott skinek után

A kétmillió dolláros skinlopás után az eladott skineket blokkolták, a csereoldalak pedig elképesztő kártérítéseket fizettek ki.

HFB a legnagyobb skingyűjtők egyike, akinek kétmillió dollárnál is értékesebb fiókját a múlthéten törték fel, skinjeinek nagy részét elcserélték vagy eladták a tettesek. A Valve azonban közbelépett és visszafordították a tranzakciókat, aminek következtében két csereoldal elképesztő kártérítéseket fizetett ki az így megkárosított vásárlóknak. A folyamat részeként a Steam Support elismerte a károsultaknak, hogy tényleg a korábban pletykált metódussal sikerült átvenni HFB fiókját, azaz rajtuk keresztül – ezért teljes felelősséget vállal a Valve.

A Buff.163.com és a Market.csgo.com is elismerték, hogy a Valve blokkolta a HFB fiókjához köthető skinek kereskedését az oldalaikon, illetve elvette ezeket a vásárlóktól. A Buff és a Market is megtérítették a vásárlóknál keletkezett kárt: előbbi állítólag 30 ezer dollárt, utóbbi 242 ezer dollárt fizetett ki, ebből csak egy személy 142 ezret kapott vissza.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!