YamatoCannon: Ha elüt egy autó, akkor egy lábbal kell felmenned a színpadra

YamatoCannon: Ha elüt egy autó, akkor egy lábbal kell felmenned a színpadra

A Fnatic edzője bemutatta a LoL-os e-sportolók számára mindennapos könyörtelen valóságot.

Nem indította igazán jól az LEC 2022-es nyári szezonját a Fnatic, ugyanis öt mérkőzés után 3-2-es eredménnyel a középmezőnyben találkozhattok a nevükkel. Kifejezetten a második hét sikerült rosszul számukra, ugyanis egy sima MAD Lions elleni vereség után 55 perces ki-ki összecsapáson tudták csak legyűrni a Team BDS-t. A csapat gyengébb teljesítményéről is beszélt YamatoCannon, a FNC edzője a napokban adott interjújában.

A Fnatic szuperhét utáni gyengébb teljesítménye

„A szuperhéten meg kell fejtened, hogyan alakul a meta... Neked kell megtalálnod a saját hibáidat, ugyanis előfordulhat, hogy az ellenfelek erre nem világítanak rá. Más dolgokat kell priorizálnod, mint amiket a gyakorlómeccsek során. A második hétre úgy érkeztünk meg, hogy a fél csapat lebetegedett. Több játékosunk gyógyszerek hatása alatt játszott.

Összességében ezek a játékosok katonák. Gépek, akik remekül teljesítenek a színpadon. Természetesen a rosszabb egészségi állapot rányomja a bélyegét a gyakorlásokra. Sokkal könnyebb napi egy órán keresztül fókuszálni, a színpadon mindent beleadni. Amikor azonban a gyakorlás kerül terítékre, a napok megnyúlnak. Sokkal többet kivesz a játékosokból ez a szakasz, nehezebb "manőverezni" ebben a helyzetben.

Ez csak az egyik nagy problémája az e-sportnak, különösen a League of Legendsnek. Ha a szokásos heti mérkőzések előtt elüt egy autó, akkor egy lábbal is fel kell menned a színpadra. Ha egy játékos lebetegedik, akkor a többieknek ki kell találniuk, hogyan birkózzanak meg ezzel a helyzettel. Ez nem olyan, mint a hagyományos sportokban, ahol előfordulhat az a helyzet, hogy „oh, lesérült egy játékos, esetleg lebetegedett? semmi gond, majd lecseréljük, aztán kitalálunk valamit.” Ez az e-sportban nem így működik."

Nem véletlen tehát, hogy az LEC egyik szupercsapata nem találta a helyét múlt hétvégén a Szurdokban. Yamato azonban megerősítette, hogy most már mindenki egészséges a csapatban, ezért izgatottan várja a folytatást.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Szerinted YamatoCannon a valaha volt legjobb európai LoL-edző?