Üzlet: A világ legértékesebb e-sportszervezete is pénzügyi nehézségekkel küzd

Üzlet: A világ legértékesebb e-sportszervezete is pénzügyi nehézségekkel küzd

Az üzlet, az üzlet, ezt legjobban azok érzik a bőrükön, akiket elküldött a világ top #1 e-sportklubja.

Néhány napja röppent fel a hír, hogy a világ egyik topligájában, a CBLOL-ban harcoló Rensga eSports kénytelen megválni négy játékosától pénzügyi gondok miatt. A háttérben a névadó szponzor, Brazília legdinamikusabban fejlődő kriptoplatformjának, a BitPreçónak a gyengélkedése áll. A globális világgazdaságban fontos szerepet töltenek be a kriptovaluták, azonban az elmúlt hónapokban mutatott mélyrepülés elég rosszul érintette a befektetőket és a kereskedőket. Hasonló helyzet alakulhatott ki az FTX TSM-nél, amely jelenleg abszolút a legértékesebb e-sportszervezetnek számít az iparágban. A közösségi médiába kikerült információk alapján több mint 20 alkalmazottjától válik meg a cég, amely jelentős leépítésnek számt.

FTX TSM, a világ legnagyobb e-sportbefektetése

Névadó szponzorként szerepel a Team SoloMid klubjának nevében tavaly június óta az FTX, a kriptokereskedés egyik nagyágyújának három betűje. Az akkori áron nagyjából 60 milliárd forintért megkötött üzlet egy csapásra a legértékesebb e-sportszervezetté léptette elő a TSM-et, amely multigaming vállalkozásként rengeteg játékban szeretne maradandót alkotni. A leghíresebb csapatuk a League of Legendshez kapcsolódik, ugyanis a Bjergsen, Doublelift és Biofrost nevével fémjelzett ötösök dominálták az NA LCS-t, sőt a világbajnokságokon is emlékezetes szerepeléssel tették le a névjegyüket.

Egyelőre nem tudni, hogy tényleg az FTX-hez köthető-e a szervezeten belüli leépítés, de a jelek szerint közre játszhat benne a kisebb döccenés a kriptopiacon. Jelenleg nagyjából 230 munkavállalója van az FTX TSM-nek, vagyis nagyjából a teljes csapat nagyjából 10%-a kereshet új munkáltatót.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Szerinted az FTX TSM kijut a 2022-es Worldsre?