Hamarosan riválist kap a FIFA és az eFootball

Hamarosan riválist kap a FIFA és az eFootball

Megjelenési dátumot még nem kapott az UFL, de idén várható.

A futball-szimulátorok világát nagyon régóta a FIFA és az eFootball (korábban PES) uralja. Voltak arra vonatkozóan próbálkozások, hogy mások kihasítsanak is egy nagyobb szeletet a tortából, mint a Red Card és a This is Football, azonban ezek nem tudták kiszorítani a két óriást. A FIFA ráadásul az eFootballhoz képest is lépéselőnyben van, köszönhetően annak a többszáz licencnek, ami a tulajdonukban van, valamint annak, hogy a Konami legújabb játéka nem sikerült valami jól. Vannak viszont olyan játékosok, akik egyszerűen belefáradtak mindkét játékba, és szeretnének valami újat kipróbálni. Az ő szemükben csillog a remény, hogy ezt a változást elhozhatja az ingyenes UFL.

Megjelenési dátum

Miután először a 2021-es Gamescomon jelentették be, még mindig nincs biztos dátum a megjelenés időpontjáról. A Strikerz (a játék fejlesztői) annyit árult el, hogy azonnal piacra dobják, amint elkészül. Ez várhatóan még idén bekövetkezik. A fejlesztők éjjel-nappal dolgoznak, hogy ez megvalósuljon.

Játékmenet

A fejlesztők még januárban osztottak meg egy videót, amiben néhány cutscene, és némi gameplay is látható már.

A fejlesztők célja, hogy egy mindenki számára elérhető, friss élményt hozzon a futball-szimulátorok világába.

Szeretnének létrehozni egy globális online ligát divízió alapú rangsorolással és igazságos matchmaking rendszerrel. Ez utóbbira nagy hangsúlyt fektettek, mivel a Strikerz azt szeretné, hogy az mászás izgalmas és változatos maradjon, ne váljon unalmassá.

A játék első ránézésre nagyon hasonlít a FIFA Ultimate Teamre. Saját klubot hozhatsz létre, játékosokat szerződtethetsz a játékban lévő valutával, és tetszés szerint változtathatod a taktikát és a formációkat. Azonban úgy tűnik, hogy a karrier mód néhány olyan elemével is összeolvadt, mint például az egyéni játékosfejlesztés.

Ami azonban például a lövéseket vagy a szereléseket illeti, nagyon kevés tényleges játékmenet-felvételt mutattak be. Amit viszont láttunk, az a FIFA-hoz hasonló volt. Az információkat is hasonlóan helyezték el a képernyőn. A bal felső sarokban az eredmény, a játékosok neve az alsó sarkokban az állóképességgel együtt.

A UFL minden évben új címet fog kiadni?

A FIFA-val ellentétben nem fog évente új játék kijönni. Így nem kell mindent újrakezdened minden évben, de szezonális jutalmakat és trófeákat szerezhetsz, amelyek véglegesen nálad maradnak.

Platformok

Az UFL csak konzolon lesz elérhető, így a PlayStation és Xbox játékosok fogják tudni kipróbálni.

A PC-s és Nintendo Switch játékosok egyelőre kimaradnak, de a fejlesztők ígéretet tettek egy esetleges bővítésre a játék sikerétől függően.

Milyen licencekkel rendelkezik majd az UFL?

Az UFL a FIFPro - a világszerte több, mint 65 000 profi futballistát képviselő szervezet - játékosainak képmásaival és licenceivel fog rendelkezni. Ez ugyanaz a csoport, amely az EA SPORTS-nak is biztosítja a képmásokat és licenceket.

A játék néhány futballklubbal is partnerségre lépett - a West Ham United, az AS Monaco, a Besiktas, a Borussia Mönchengladbach, a Shakhtar Donyeck, a Sporting Lisszabon, a Celtic és a Rangers a legnevesebbek közülük -, de egyelőre nem jelentettek be partnerséget bajnokságokkal.

Az UFL számos nagykövetet is bejelentett, köztük olyan szupersztárokat, mint Cristiano Ronaldót vagy Kevin De Bruyne-t.

Az EA és az eFootball nagyjából megszerezték a főbb ligák licenceit a világ minden tájáról, és ezekhez kizárólagos jogokkal rendelkeznek, így nem valószínű, hogy az UFL-ben szerepelnének a közeljövőben. Lehetséges, hogy az UFL a PES-hez hasonlóan működik majd, és olyan kifejezéseket kell használnia, mint például a La Liga esetében a „spanyol bajnokság” vagy a „spanyol divízió”.

Várod az UFL-t?

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Te unod az eFootballt és a FIFA-t?

  • 0 %
  • 0 %
  • 100 %
  • 0 %