Új mod varázsolja sosem látott részletessé a Skyrim sárkányait

Új mod varázsolja sosem látott részletessé a Skyrim sárkányait

Ilyen szép talán még sosem volt a játék, pedig önmagában sem csúnya.

Hihetetlen, de már több mint tíz éve jelent meg a The Elder Scrolls V: Skyrim. A játék a mai napig óriási népszerűségnek örvend a játékosok körében. A világa sok kreatív elmét megihletett, akik különböző modokkal még csodálatosabbá és szebbé varázsolták a világát. Olyan apró részletekre is figyeltek, mint például a ketrecek. Egy mod segítségével már 4K-s zárkákkal találkozhatunk szerte a térképen. De lassan tényleg nem találunk olyan területet, ahova nem született volna valamilyen kiegészítő.

De ennél még nagyobb és látványosabb projekt felé fordult az a csapat, amely feljavította a sárkányok felbontását. Nem is akárhogyan, elmondásuk szerint 16(!)K-ra. Az eredeti textúrák 1K, 2K és 4K felbontásúak, ezt javították fel 4, 8 és 16K-ra. Elsőre talán túlzásnak és feleslegesnek tűnhet, mert rengetegen még 4K-ban sem tudnak játszani, ám a csapat megmagyarázta a döntését.

„Minden megadott felbontás a maximális felbontás, és a legtöbb textúrafájl kétszer olyan hosszú, mint amilyen széles. Tehát a 16K-s verzióban olyan fájlok vannak, amelyek 8192x16384-esek. A sárkányok NAGYON nagyok, ezért ezt inkább két 8K-s fájlnak tekintsd egymás mellett, mint full 8K-nak. 16K-val egy sárkányszárny 7380x4020px, egy fej 3320x2480px, a teljes hátsó test és a lábak pedig csak 6080x4580px. Ha egy sárkánnyal harcolsz közelről, és 4K felbontásban szeretnéd látni, akkor a sárkánynak 16K-ban kell lennie."

A végeredmény valóban látványos lett. Az alapvetően is szemet gyönyörködtető játék még inkább elkápráztat minket. 

Tetszik a mod?

A modról készült többi képet az alábbi képre kattintva nézheted meg galériánkban.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Galéria

Kövess Minket!



Te használtál már valamilyen modot a Skyrimhez?

  • 56 %
  • 44 %