LEC: Ez most nem Csacsiék hétvégéje volt...

LEC: Ez most nem Csacsiék hétvégéje volt...

Zsinórban harmadik vereségével a tabella aljára csúszott le az Astralis.

A Fnatic elleni zakó után nem telt el 24 óra, ismét az Idézők szurdokában kellett bizonyítaniuk Vizicsacsiéknak. Az LEC 2022-es nyári alapszakaszának hetedik mérkőzésnapján az a Team Vitality volt az Astralis ellenfele, amelyik a tavaszhoz hasonlóan elég gyengén indította a szezont. Haru becserélése egyelőre nem hozta meg azt a lendületet, amelyik a komoly bajnokesélyesek közé repítheti a francia szervezetet. Ennek ellenére nem lehetett azt mondani róluk, hogy esélytelenként indulnának harcba a tegnapi Bo1-en, sőt. Az eredmény végül ismét nem kedvezett Csacsiéknak, akik zsinórban három vereséggel, 3-4-es mérleggel a megosztott hetedik helyen szerepelnek a tabellán.

Team Vitality vs Astralis (1-0)

Ismét vörös oldalról érkezett meg a draftba az Astralis, azonban most nem bízták a véletlenre a felső ösvényt, azonnal elhozták az Ornnt a magyar legendának. A pick be is vált a korai szakaszban, Gnarral szemben ugyan farmhátrányba került, de a csapatharcokban ki tudott teljesedni a kalapáccsal hadonászó tank. A problémák akkor kezdődtek, amikor Perkz elkezdte landelni a Charmokat, valamint Carzzy összegyűjtötte azokat a tárgyakat, elérte azt a lélekszámot, ahonnan már releváns sebzést tud kiosztani Sennával. Mindezek mellett ott volt Labrov Tahm Kenche, ami elképesztő mennyiséget tankolt minden harcban, valamint a legjobbkor rejtette el bendőjében a kritikus életerővel rendelkező társakat. 

A görög support bár a Twitter-szavazás alapján nem érdemelte meg jobban a meccs MVP-jének kijáró elismerést, a szezonban talán most nyújtotta a legjobb teljesítményt. Sajnos pont az Astralis ellen sikerült összeszednie magát a Team Vitalitynek, akik ezzel a győzelemmel megelőzték az Astralist és már rájátszást érő helyen pihenhetnek rá a folytatásra.

A Riot kötelező szabadságra megy a következő héten, így legközelebb július 15-én kapjátok meg a következő LEC-adagot. Addig a csapatoknak van idejük felkészülni a 12.12b patchből, mivel ezen folytatódik az alapszakasz.

LEC 2022 Summer Split - 7. nap eredményei

XL vs BDS (1-0)

RGE vs SK (1-0)

VIT vs AST (1-0)

MAD vs MSF (0-1)

G2 vs FNC (0-1)

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Szerinted a Team Vitality bejut a nyári LEC-rájátszásba?