Egy rajongói patch kijavította a Silent Hill 2 húsz éves game breaking hibáját

Egy rajongói patch kijavította a Silent Hill 2 húsz éves game breaking hibáját

A rajongói csapat által korábban kiadott Silent Hill 2 Enhanced Edition megkapja a 2.0-s verzióját, amely új hangzásvilág mellett egy két évtizedes, bosszantó hibát is orvosol.

Hihetetlen, hogy milyen népszerűségnek örvend még mindig a Silent Hill franchise, de legutóbb sajnos 2012-ben bővült csak a franchise a Downpour elnevezésű epizóddal. Ezt egy HD kollekció követte, viszont ez nem sikerült éppen a legjobbra, és akkor még elég finoman is fogalmaztunk. Ennek ellenére van egy kis – 13 főt tömörítő – csapat, akik hihetetlen elszántsággal dolgoznak azon, hogy a régi részek megkapják méltó ráncfelvarrásukat. Először jött a Silent Hill második részéhez az Enhanced Edition néhány évvel ezelőtt, majd kiadták idén a 2.0-ás verzióját. Ez többek között gyógyírt jelent egy összeomlási problémára a többmagos processzorokon, amely lassan a 20 évvel ezelőtti PC-s megjelenés óta sújtja a játékot.

A Silent Hill 2 hasonló problémáktól hemzsegett, mint a PS2-korszak többi PC-portja, így tele voltak grafikus hibákkal és stabilitási problémákkal, amelyek az újabb hardvereken csak súlyosbodtak. Az Enhanced Edition mögött álló csapat azon dolgozik, hogy a játék végre a legjátszhatóbb állapotba kerüljön modern gépeken is. Azt talán kevesen tudják, hogy a Silent Hill 2 első kiadásaiban az audio bizonyos furcsaságaival a többmagos processzorok – gyakorlatilag minden, a 2000-es évek közepe után gyártott – nem igazán tudtak megbírkózni. Az elindítást követően a Silent Hill 2 hangzása végül ugrálni kezdett, ami összeomlást váltott ki. Ha valaki játszani akart ezzel a résszel PC-n, akkor egy kivételével az összes processzormagot le kellett tiltani a BIOS-ban a futtatás előtt, ami egy kevésbé gyakorlott felhasználónak nem igazán olyan egyszerű.

A Silent Hill 2: Enhanced Editionért felelős csapat az alapoktól kezdve építette újjá a játék streaming audio motorját, hogy biztosítsa a stabilitást a többmagos CPU-kon, miközben a 2.0-s frissítés emellett számos egyéb grafikus beállítást és hibajavítást is magával hozott. Fenomenális munkát végeztek, viszont sokan lehet, hogy kimaradnak a mókából, mivel aki eddig nem szerezte be ezt az epizódot, az hamar szembesülni fog azzal, hogy a játék nem érhető el és sok esetben több, mint 700 dollárt kérnek el érte az eBay-en vagy más portálon.

Sokan reménykednek egy folytatásban, melyre volt is esély, de egyelőre sajnos nem úgy tűnik, hogy elkészül egy következő rész a sorozatból.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!