Ők jelenleg a legjobb „pálya specialista” játékosok

A HLTV összeszedte, kik azok a játékosok, akik egy-egy pályán messze jobban teljesítenek, mint általában szoktak.

A HLTV legutóbbi elemző cikkében arra kereste a választ NER0cs, hogy kik azok a profi játékosok a top 30 csapatokból, akik 2017 óta egy-egy pályán annyira otthon érezték magukat, hogy jelentősen jobban játszottak rajta, mint bárhol máshol. Bár a cikket kritizálták, amiért kimaradtak a világ legjobb játékosai a szórásból, valójában ennek jó oka van. S1mple, NiKo, ZywOo vagy sh1ro például mindig elképesztően teljesítenek, pályától függetlenül hasonló számokat hoznak. Tehát lehetne érvelni amellett, hogy s1mple a legjobb Dust2 játékos, a cikk valójában arra kereste a választ, hogy kik a legjobbak azok közül, akik az adott pályán sokkal jobban játszanak, mint a többin. Most, hogy ezt megmagyaráztuk, nézzük is, mire jutott a szerző!

Ancient

A legújabb versengő pályán k0nfig felelt meg a legjobban a kritériumoknak, ő átlagosan 0.19-cel jobb ratinget hozott itt, mint a többi mapen szokott. A dánt torzsi és H0bbit követik, akik kevesebbet játszottak Ancientön, valamint kisebb különbség van az általános és a pálya átlaguk között ratingben.

Dust2

Itt a fnatic kispadján ülő poizon lett a befutó annak ellenére, hogy a listán csak a harmadik. A bolgár azzal „nyert” a klasszikus pályán, hogy sLowihoz és rallenhez képest jobb ellenfelekkel játszott, például 16:2-re nyert a fnaticban a G2 ellen. Ha kizárólag a tier 1 Counter-Strike-ot néznénk, akkor a 6. helyezett syrsoN lenne a Dust2 specialista. Ebből és a listából is látszik, az AWP-seknek van itt a legjobb dolga.

Inferno

Infernon nawwk a specialista, aki ugyan messze van teljesítményben egy s1mpletől, ZywOotól vagy devicetól, de a cikk továbbra is az eltérést vizsgálja, a felsorolt játékosok pedig mindenhol jók. A svéd AWP-s igen középszerű más pályákon, ha ratingről beszélünk, de Infernon úgy tűnik, életre kell: általában a statisztikák szerint a top 30 csapatok játékosai közül a top 25%-ba férne be, de Infernon a legjobb 8%-ban van!

Mirage

Ezen a pályán FL1T érzi magát otthon a leginkább, az Outsiders játékosa a világ legjobbjai ellen átlagosan 0,06-tal jobb ratinget hoz, mint bárhol máshol. Ez nem is meglepő, a csapatának ez volt a legveszélyesebb pályája, amikor YEKINDARral játszottak.

Nuke

Az ENCE sztárja, hades 0,09-es ratinggel többet hoz Nuke-on, mint a többi pályán, amivel a világ legjobb játékosai közé ugrik azonnal. A leginkább f0rest tudja felvenni vele a versenyt itt történelmileg, ami nem meglepő, hiszen a NIP és később a Dignitas is kedvelte a pályát.

Overpass

REZ mindig is erős volt riflerként Overpasson, ha nyert, ha bukott a pályán, ezért nem meglepő, hogy ő került ki a pálya specialistájaként a listán. A most már az Outsidersben játszó n0rb3r7 teljesítménye ugyan nagyobb ingadozást mutat Overpass és más pályák között, de az orosz játékos jelentősen gyengébb ellenfelekkel küzdött egészen idáig, ezért maradt alul a svéddel szemben.

Vertigo

Ezen a pályán specialistát hirdetni azért nehéz, mert nagyon eltér a többi pályához képest a meta, főleg az M4A1-S füst spamelés miatt. Ennek ellenére vannak játékosok, akik folyamatosan erősen játszanak, de pont a meta miatt inkább a riflerek érzik magukénak a pályát. A legnagyobb különbséget más pálya átlagaihoz képest aizy (0,2-es rating különbség) hozta még a Northban, de ha az ellenfelek minőségét is figyelembevesszük, a heroicos sjuush a befutó.

Borítókép: Valve
Képek: HLTV

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!