Hirdetés

Ők jelenleg a legjobb „pálya specialista” játékosok

A HLTV összeszedte, kik azok a játékosok, akik egy-egy pályán messze jobban teljesítenek, mint általában szoktak.

Esport1 Podcast

ANA, az attraktív robotlány esete a…

Hirdetés

A HLTV legutóbbi elemző cikkében arra kereste a választ NER0cs, hogy kik azok a profi játékosok a top 30 csapatokból, akik 2017 óta egy-egy pályán annyira otthon érezték magukat, hogy jelentősen jobban játszottak rajta, mint bárhol máshol. Bár a cikket kritizálták, amiért kimaradtak a világ legjobb játékosai a szórásból, valójában ennek jó oka van. S1mple, NiKo, ZywOo vagy sh1ro például mindig elképesztően teljesítenek, pályától függetlenül hasonló számokat hoznak. Tehát lehetne érvelni amellett, hogy s1mple a legjobb Dust2 játékos, a cikk valójában arra kereste a választ, hogy kik a legjobbak azok közül, akik az adott pályán sokkal jobban játszanak, mint a többin. Most, hogy ezt megmagyaráztuk, nézzük is, mire jutott a szerző!

Ancient

A legújabb versengő pályán k0nfig felelt meg a legjobban a kritériumoknak, ő átlagosan 0.19-cel jobb ratinget hozott itt, mint a többi mapen szokott. A dánt torzsi és H0bbit követik, akik kevesebbet játszottak Ancientön, valamint kisebb különbség van az általános és a pálya átlaguk között ratingben.

Dust2

Itt a fnatic kispadján ülő poizon lett a befutó annak ellenére, hogy a listán csak a harmadik. A bolgár azzal „nyert” a klasszikus pályán, hogy sLowihoz és rallenhez képest jobb ellenfelekkel játszott, például 16:2-re nyert a fnaticban a G2 ellen. Ha kizárólag a tier 1 Counter-Strike-ot néznénk, akkor a 6. helyezett syrsoN lenne a Dust2 specialista. Ebből és a listából is látszik, az AWP-seknek van itt a legjobb dolga.

Inferno

Infernon nawwk a specialista, aki ugyan messze van teljesítményben egy s1mpletől, ZywOotól vagy devicetól, de a cikk továbbra is az eltérést vizsgálja, a felsorolt játékosok pedig mindenhol jók. A svéd AWP-s igen középszerű más pályákon, ha ratingről beszélünk, de Infernon úgy tűnik, életre kell: általában a statisztikák szerint a top 30 csapatok játékosai közül a top 25%-ba férne be, de Infernon a legjobb 8%-ban van!

Hirdetés
Hirdetés