YEKINDAR és buster kispadra került, távoznak a VP-től!

YEKINDAR és buster kispadra került, távoznak a VP-től!

A PGL Major Antwerpen után megkezdődött a szokásos átigazolási szezon, a Virtus.pro rögtön két játékosát is listázta geopolitikai, illetve teljesítménybeli okokból.

Kispadra és ezzel együtt átigazolási listára került YEKINDAR és buster a Virtus.pro-ban – jelentette be a szervezet. YEKINDAR távozása nem meglepetés, már a Major előtt beszámolt róla a Dexerto. A kazahsztáni busterről viszont nem nagyon lehetett hallani eddig ilyen jellegű pletykákat. Egyelőre nem tudni, hogyan és kikkel folytathatják Jamék a játékot. Az org szerint „már meghoztuk a döntéseket a jövőbeli felállásunkról, a klub új játékosokat jelent be hamarosan”, tehát nem kell sokáig várni ezen részletekre sem.

Az év jelentős részében az Outsiders név alatt játszó csapat sorsa bizonytalan volt a geopolitikai körülmények miattYEKINDAR különleges helyzete miatt (az Európai Unióban él, de oroszországi, a Kremlhöz köthető szervezetnél dolgozik) világos volt, hogy nem folytathatja a Virtus.pro-val sokáig. De Buster kispadra helyezésével kapcsolatban látszólag nem ilyen jellegű okok merültek fel. A VP nyilvános magyarázata szerint ugyanis „neki új kihívásokra, nekünk új ötletekre van szükségünk a játékban”, tehát az is elképzelhető, hogy valamilyen teljesítménybeli ok, akár a Majorről történő kiesés lehet az eltávolításának hátterében. Buster honfitársa, Qikert a Major előtt azt nyilatkozta a HLTV-nek, hogy jön a CIS-forgatás, ami „sötét és tele van rejtéllyel”, így akár erre a cserére is gondolhatott.

Borítókép: PGL

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!