Hamis állásajánlattal 540 millió dollárt loptak ki egy kripto alapú játékból

Hamis állásajánlattal 540 millió dollárt loptak ki egy kripto alapú játékból

Az Axie Infinity az egyik legrégebbi play-to-earn játék, melyet a Pokémon rendszere és világa ihletett, pár hónapja pedig egy összetett taktikával lopták meg a fejlesztőket és a játékosokat.

Szebb napokat is látott már a kriptopiac, van azonban egy játék, amelyiket az elmúlt hónapok zuhanásán felül még egy mesterien kitervelt hackelés is gallyra vágott. Az Axie Infinity az egyik legrégebbi play-to-earn játék, ami azt jelenti, hogy a játékosoknak lehetőségük van valódi bevételre szert tenniük azzal, hogy játszanak. Az Axie Infinity az Ethereum hálózatán keresztül teszi lehetővé, hogy a játékosok kereskedjenek a kis szörnyeikkel, földterületeikkel vagy tárgyaikkal. A játék összetett szaporítási rendszerrel rendelkezik, mely révén egészen különleges lényecskék születhetnek, amik aztán bődületes összegekért kelnek el. A nagy részük néhány dolláros, esetleg néhány tízdolláros tétel, a legritkább kiegészítőkkel, testrészekkel rendelkezők viszont tényleg vagyonokat érnek.

A The Block feltáró cikkéből kiderül, hogy márciusban hackerek egy csoportja jól kifundált módon tört be a játék rendszerébe, kezdésnek az egyik vezető beosztású fejlesztő fejét "elcsavarták" egy elsőosztályú állásajánlattal. Hogy a látszatot fenntartsák, többkörös állásinterjún is végigvitték őt, végül az állás hivatalos részleteit egy PDF fájlban küldték el neki, abban azonban egy spyware vírus volt. A vírus behatolt a játék rendszerébe, és a 9 validáló pontból (ezeken futnak keresztül a tranzakciók) 4-et sikerült feltörniük, így pedig legalább 540 millió dollárt tudtak kirántani az Axie Infinity-ből. Benne van a pakliban, hogy az összeg ennél is több, az amerikai pénzügyminisztérium például 625 millió dollár ellopásáról számolt be, az FBI pedig az észak-koreai Lazarus hackercsoportot tette az ügy felelősévé.

A játékot fejlesztő Sky Mavis próbálja menteni, ami menthető, igyekeznek kártalanítani a játékosokat. Egyelőre 150 millió dollárt sikerült gyűjteniük, valamint újra megnyitották az utat a tranzakciók számára.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Te játszol valamilyen play-to-earn játékkal?