Még szigorúbban szabályoznák Hollandiában a lootboxokat

Még szigorúbban szabályoznák Hollandiában a lootboxokat

Az indítvány motivációja mögött az áll, hogy egy friss bírósági ítélet szerint a loot box nem bizonyul szerencsejátéknak.

Hat politikai párt képviselői közös beadványban indítványozták a videójátékokban megtalálható loot boxok még szigorúbb szabályozását, akár betiltását. A beadvány szerint ezek ugyanis „függőséget" képesek okozni, és a szerencsejáték egyik fajtája, melyben befolyásolják a fiatalkorúakat, hogy pénzt költsenek.

A beadvány motivációja mögött az áll, hogy egy bírósági ítélet semmissé tette az Electronic Arts 10 millió eurós büntetését, melyet a FIFA Ultimate Team módban megtalálható pakkokért kapott – a szabályozás szerint ugyanis a cégnek hetente 250.000 eurót kellett volna a kiadónak befizetnie, mert az nem törölte el a játékban ezeket. A kiadó azonban fellebbezést nyújtott be ez ellen, és úgy néz ki, meg is nyerte a pert.

A beadvány név szerint nem is említi sem az EA-t, sem pedig a FIFA-t, azt viszont igen, hogy a Holland Szerencsejáték-felügyelet már megpróbálta szabályozni a loot boxokat, kevés sikerrel. A cél tehát az, hogy a loot boxok hivatalosan is szerencsejátéknak minősüljenek, és ha szükséges, akár betiltásra is kerüljenek.

Habár arra kevés az esély, hogy teljesen be is fogják tiltani ezeket, az szinte biztos, hogy a holland parlament meg fogja szavazni, a 6 párt ugyanis a 150 fős alsóházba 94 képviselőt, míg a 75 fős szenátusba 44 képviselőt delegál együttesen.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Te mit gondolsz az ügyről?