Hetente büntetik meg az EA-t, ameddig be nem tiltja a lootboxokat

Hetente büntetik meg az EA-t, ameddig be nem tiltja a lootboxokat

A bíróság kimondta: amíg engedélyezett a lootbox, addig minden héten megbünteti a kiadót.

Szívhatja a fogát most a FIFA-t kiadó Electronic Arts, ugyanis már sokadjára fut bele abba, hogy a FIFA Ultimate Team packokat egy ország betiltja vagy épp bünteti. A belga kormány már 2019-ben rászállt az EA-re, a csatározást pedig a játékosok szenvedték meg, hiszen se a kormány, se az EA nem engedett, a vége pedig az lett, hogy Belgiumban egyszerűen betiltották a FIFA pontokat, így a játékosok nem tudnak pakkokat venni. Azóta jött a brit kormány, aki szintén azon gondolkozik, hogy szerencsejátéknak titulálja a FUT pakkokat, Kaliforniában is hasonló a helyzet, Kanadában már ennél is előrébb járnak, most pedig Hollandia jutott el oda, hogy rászálljon az EA-re.

Holland lapok szerint a hágai bíróság kimondta, hogy az anyacéget és svájci leányvállalatát is heti 250.000 eurós pénzbüntetéssel sújtja (a kettő együtt átszámítva heti ~180 millió Ft - a szerk.), egészen addig, amíg a kiadó el nem törli a lootboxokat. Az EA azzal érvelt, hogy a FUT pakkokat nem lehet valódi pénzzé konvertálni, tényleges értékük csak a játékban van. A bíró ezt azonban nem vette figyelembe, így október 29-től három hete van az EA-nek, hogy törölje a lootboxokat, különben jönnek a csekkek.

Az EA persze csalódott, aminek hangot is adtak, mondván, hogy a játékosok évek óta élvezik a FUT módot és a pakkokat, és szomorúak, hogy ennek ellenére most ilyen döntés született. Pedig a Hollandia vs EA háború nem újkeletű, már 2018-ban nekiment a helyi szerencsejáték felügyelet a kiadónak, a mostani eredmény tehát egy kétéves jogi hercehurca eredménye. 

És egy kis matek a végére: a heti 500.000 euró éves szinten 26 millió eurót jelentene büntetésként az EA-nek. Ha ehhez hozzátesszük, hogy a tavaly év végi pénzügyi jelentésük szerint, csak az utolsó negyedévben 1 milliárd dollár folyt be nekik csak mikrotranzakciókból, akkor még lehet, hogy ez a 26 millió eurós éves büntetés is belefér majd nekik.

Kíváncsian várjuk az EA reakcióját. Szerintetek itthon is be kéne tiltani a lootboxokat? Szavazzatok lent!

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Szerintetek be kéne tiltani Magyarországon a lootboxokat?

  • 39 %
  • 61 %