Hirdetés

Hetente büntetik meg az EA-t, ameddig be nem tiltja a lootboxokat

A bíróság kimondta: amíg engedélyezett a lootbox, addig minden héten megbünteti a kiadót.

Esport1 Podcast

Londontól a Skorpióig, főszerepben Paplovag

Közel egy évtizede szórakoztatja már a nézőket Paplovag, aki beszélt a múltról, jelenről és jövőről.

Hirdetés

Szívhatja a fogát most a FIFA-t kiadó Electronic Arts, ugyanis már sokadjára fut bele abba, hogy a FIFA Ultimate Team packokat egy ország betiltja vagy épp bünteti. A belga kormány már 2019-ben rászállt az EA-re, a csatározást pedig a játékosok szenvedték meg, hiszen se a kormány, se az EA nem engedett, a vége pedig az lett, hogy Belgiumban egyszerűen betiltották a FIFA pontokat, így a játékosok nem tudnak pakkokat venni. Azóta jött a brit kormány, aki szintén azon gondolkozik, hogy szerencsejátéknak titulálja a FUT pakkokat, Kaliforniában is hasonló a helyzet, Kanadában már ennél is előrébb járnak, most pedig Hollandia jutott el oda, hogy rászálljon az EA-re.

Holland lapok szerint a hágai bíróság kimondta, hogy az anyacéget és svájci leányvállalatát is heti 250.000 eurós pénzbüntetéssel sújtja (a kettő együtt átszámítva heti ~180 millió Ft - a szerk.), egészen addig, amíg a kiadó el nem törli a lootboxokat. Az EA azzal érvelt, hogy a FUT pakkokat nem lehet valódi pénzzé konvertálni, tényleges értékük csak a játékban van. A bíró ezt azonban nem vette figyelembe, így október 29-től három hete van az EA-nek, hogy törölje a lootboxokat, különben jönnek a csekkek.

Az EA persze csalódott, aminek hangot is adtak, mondván, hogy a játékosok évek óta élvezik a FUT módot és a pakkokat, és szomorúak, hogy ennek ellenére most ilyen döntés született. Pedig a Hollandia vs EA háború nem újkeletű, már 2018-ban nekiment a helyi szerencsejáték felügyelet a kiadónak, a mostani eredmény tehát egy kétéves jogi hercehurca eredménye. 

És egy kis matek a végére: a heti 500.000 euró éves szinten 26 millió eurót jelentene büntetésként az EA-nek. Ha ehhez hozzátesszük, hogy a tavaly év végi pénzügyi jelentésük szerint, csak az utolsó negyedévben 1 milliárd dollár folyt be nekik csak mikrotranzakciókból, akkor még lehet, hogy ez a 26 millió eurós éves büntetés is belefér majd nekik.

Kíváncsian várjuk az EA reakcióját. Szerintetek itthon is be kéne tiltani a lootboxokat? Szavazzatok lent!

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Hirdetés

Szerintetek be kéne tiltani Magyarországon a lootboxokat?

 • 39 %
 • 61 %
Hirdetés
14 db hozzászólás
 • KiKiHUN1 2 éve
  Minden játékban van lootbox. szerintem jó dolgok.
  0 1 Válasz
 • Detrix 2 éve
  Az egész FIFA-t betiltanám, úgy ahogy van.
  0 0 Válasz
 • gyulolo1 2 éve
  Menne csődbe ez a mocskos EA, mert ez egy maffia banda akik lehuzzák az emberek pénzét aztán semmit nem nyitnak én is több 10000 fifa pontot nyitottam már de egyszer sem volt benne icon lap amit furcsállok! Remélem az egész világon betiltjak a fifa pontot mert ez nem korrekt hogy a sok pénzes ***ök már az első napokban icon kártyákkal futkoznak a pályán amíg mások meg csak jobb esetben arany lapokkal! Undorító! "No room for racism" ezt hírdeti az EA, pedig ők a legnagyobb rasszisták annak nyalják a csak a pénzes majmok kapják a legjobb csomagokat! Hajrá bíróság!!!!!
  0 0 Válasz
  • zabada 2 éve gyulolo1
   Szerintem nincs teljesen igazad. Majdnem minden játékban vannak lootboxok. Az hogy nem kapsz valamit... Hát nem voltál szerencsés. Én pl LoL ozok és 6 év ládanyitás után sem kaptam ultimate skint. Minden szerencse kérdése ezért minél többet nyitsz annál nagyobb az esélyed, de túlzásba sem szabad esni. Ezért meg nem hiszem hogy jogosan szidhatod a kiadót mert nincs szerencséd...
   0 0 Válasz
   • gyulolo1 2 éve zabada
    Ez nem Szerencse kérdése kicsit nyisd tágabban ki a szemed és látod hogy hogy ma elődöntő a kiadó kinek adja a legjobb csomagokat! Itt az a dolog lényege hogy mind 1 milyen nemzetiségi vagy CSAK nem magyar legyél!
    0 0 Válasz
    • gyulolo1 2 éve gyulolo1
     *Eldönti
     0 0 Válasz
 • Unskillful 2 éve
  Nem kötelező lootboxot venni... Aki akar kölreni, az vesz.
  0 0 Válasz
 • Szisztem 2 éve
  Pog XD
  0 0 Válasz
 • Richy 2 éve
  Szerintem ***ség szerencse játéknak fel fogni addig amíg valós értéket nem fog teremteni.
  0 0 Válasz
 • Jocipovics 2 éve
  Lootbox volt, van, lesz és kell is szerintem is...
  0 0 Válasz
 • 05AkeR 1 éve
  Gg
  0 0 Válasz
 • PalFeed 1 éve
  xddd
  0 0 Válasz
 • Uvegtigris 1 éve
  GG
  0 0 Válasz
 • centre_syrup 6 hónapja
  GG
  0 0 Válasz
Lépj be, ha hozzá akarsz szólni!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
3

Kedves látogató!

Észleltük, hogy hirdetésblokkolót használsz, kérjük kapcsold ki, hogy problémamentesen böngészhesd a legújabb gaming és e-sport híreket!
Köszönjük!