Aleksib: „A játékosokat és a menedzsmentet is sokkolta” a kiesés

Aleksib: „A játékosokat és a menedzsmentet is sokkolta” a kiesés

A G2 a NIP elleni 1-2-es vereség után a 9-12. helyen esett ki az IEM Kölnről szombaton.

A G2 kiesése után a csapat irányítója, Aleksib beszélt a történtekről, valamint kiértekelte a csapat általános helyzetét is – kisebb utalásokat téve a jövőjükre. Az interjú megjelenése óta a G2 vezetője, Carlos is kommentálta a kudarcot, tweetjében azt mondta, „sok gondolkodnivalóm van”. Egyelőre nem tudni, hogy ez esetleg cseréket is vonhat maga után, de nem kizárható.

Az IEM Köln a nyári szünet előtti utolsó verseny, így aki kiesik, annak véget ér a tavaszi szezonja azonnal. A G2 teljesítménye rendkívül ingadozó volt az elmúlt hat hónapban, a katowicei döntő óta gyakran és túl korán kiestek a versenyekről, ami egészen júniusig nem is javult. Aleksib az utolsó három versenyüket értékelve mesélt a csalódottságról és a jövőről:

„Az elsődleges cél a szezon jó befejezése volt, miután Dallasban és a BLAST-on is egyre jobban játszottunk. Nagyon közel volt, elértük a döntőt, de aztán eldobtuk. És most úgy éreztük, ezen a versenyen elérhetjük a döntőt, de az alsóágra kerültünk és most ki is zúgtunk. Ez a játékosokat és a menedzsmentet is sokkolta. Őszintén, nem tudom. Hamarosan nyaralni megyünk vagy talán lesz pár komoly megbeszélés. Talán történik valami, talán nem. De jelenleg úgy érzem, a játékosok és mindenki más is rosszul érzi magát. Össze kell szedni magunkat és utána meglátjuk, van-e fény az alagút végén, vissza tudunk-e térni az év hátralévő részében.”

Ezen kívül arról is beszélt a G2 irányítója, hogy miért játszik a csapat jobban, ha szorult helyzetbe kerülnek:

„Szerintem minden csapat ilyen, ha sokat veszít. Kevésbé vagyunk feszültek, mindenki érzi, hogy csak mennünk kell együtt, wide-peekelünk, vállalunk pár harcot és beindul. Úgy érzem, ez az 5%-nyi extra önbizalom az, ami miatt az emberek comebackelni tudnak általában. Miután megnyertük a pisztolykört és m0NESY leacelt, úgy éreztem, meg tudjuk csinálni. De ettől ez még elfogadhatatlan. Túl gyakran történik meg, hogy nem tudunk szoros meccseken jól játszani vagy vezető pozíciót szerezni. Szerencsétlen helyzet.”

KÖZVETÍTÉS

Az IEM Köln rájátszása július 15-én pénteken kezdődik az alábbi menetrend szerint:

07.15. - péntek
15:30 - MOUZ vs Astralis

19:00 - Movistar Riders vs Liquid

07.16. - szombat
15:30 - NAVI vs MOUZ/Astralis
19:00 - FaZe vs Movistar Riders/Liquid

07.17. - vasárnap
16:00 - Döntő

Kövesd élőben, magyar nyelven a meccseket az esport1tv Twitch csatornán vagy az Esport1.hu beépített pontgyűjtő felületén!

Borítókép: HLTV/brcho

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!