A kritikusok vegyesen fogadták az új Resident Evil sorozatot

A kritikusok vegyesen fogadták az új Resident Evil sorozatot

A széria holnap kerül fel a Netflixre, de a visszajelzések alapján nem sikerült túllépnie az alapját képező franchise árnyékán.  

A Netflix nagyon ráfeküdt a videójáték adaptációkra az elmúlt néhány évben és a The Cuphead Show vagy a League of Legendsen alapuló Arcane egész jól is sikerült, így a stúdiónál vérszemet kaptak és olyan projekteket rendeltek be, mint az élőszereplős Resident Evil sorozat. A rajongók eleinte kicsit kétkedve fogadták a kezdeményezést, az első előzetesek azonban bizalomra adtak okot, mivel nem csak látványosak, de kellően hátborzongatóak is voltak. 

A széria egyébként holnap debütál a Netflixen és a szerencsések táborába tartozó kritikusok már idő előtt megtekinthették. A visszajelzések alapján nem mindenkinek jött be az alkotás, a Polygon írója például úgy fogalmazott, hogy a sorozat ideje nagy részében azzal van elfoglalva, hogy kétségbeesetten igazolja saját létezését a Resident Evil univerzumban ahelyett, hogy egy új és érdekes történetet mutatna be, ami iránt a rajongók érdeklődhetnek. 

A CBR munkatársa már valamivel árnyaltabban látja a helyzetet és szerinte pont az új karaktereket övező történet adja a mű erősségét, ráadásul az Ella Balinska által alakított Jade kiváló utódja a franchise-ban korábban feltűnő erős női karaktereknek. A Bloody Disgusting inkább az Albert Weskert életre keltő Lance Reddick munkáját méltatja és kiemeli, hogy a színész brillírozik a szerepben és még a játékok rajongóinak is tartogat meglepetéseket. 

Érdekesség, hogy a vegyes fogadtatás csak egy 55%-os rohadt jelzőre volt elég a Rotten Tomatoes oldalán, habár még csak 11 kritikus fejtette ki a véleményét, így még nagyon az elején vagyunk. A közönség tehát holnap darálhatja le legelőször a szériát és ha tippelnünk kéne, valamivel magasabb pontszámot adnak majd, kérdés viszont, hogy ez elég lesz-e a folytatás berendeléséhez. Ti mit gondoltok, milyen lesz az új Resident Evil sorozat? 

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!