Torzsi életének 1v3-ja sem volt elég a győzelemhez, véget ért a kölni álom

Torzsi életének 1v3-ja sem volt elég a győzelemhez, véget ért a kölni álom

Torzsiék elképesztő játék után, olykor a szerencsén múló helyzetek miatt kaptak ki a dánoktól az IEM Köln negyeddöntőjében.

Az Astralis és a Movistar Riders jutottak tovább az IEM Köln negyeddöntőiből tegnap este, ami azt jelenti, elbúcsúzott a Counter-Strike katedrálisától a MOUZ és a Liquid is. A vereség ellenére a MOUZ játékosainak nincs oka miért szomorkodni, a szezonjuk tökéletes lezárása volt, hogy idáig jutottak a tornán, arról nem is beszélve, hogy torzsi, JDC és dexter is letettek az asztalra néhány hihetetlen highlightot az arénában, amit majd nagy büszkeséggel mesélhetnek még évek múltán is!

A MOUZ és az Astralis találkozóján Mirage-t, Nuke-ot és Ancientöt választották a csapatok a vétó során. Már az első pálya izgalmasan indult, a harmadik körben full eco-t hozott le a MOUZ T-oldalon az első körük megszerzéséhez. Egészen 3:3-ig nehezen bírtak egymással a felek, amikor is a MOUZ végre el tudott húzni kicsit a B-támadásokkal 6:3-ig. Ezt követően gla1ve-ék találtak némi sikert, de JDC és dexter játéka túl soknak bizonyult a továbbiakban, így a félidő 10:5-ös MOUZ vezetéssel ért véget. A térfélcserét követően is kezükben tartották a pályát, ha kellett pisztolyokkal és clutch-okkal. Végül 16:8-ra nyertek Mirage-on.

Nuke-on az Astralis megemberelte magát, az első pályán gyengélkedő Farlig, valamint a mindig erős blameF kontrollálták a meccset, 7:2. A felemás rajt ellenére a MOUZ végül felzárkózott 6:9-re a félidő végére. Ez nagyrészt köszönhető torzsi eddigi karrierjének talán legjobb és leggyorsabb AWP triplájának, ami nem csak a csapatot, de a szurkolókat is felrázta. Ennek ellenére a térfélcsere után ismét az Astralis tűnt erősebbnek. Dextertől egy ace kellett ahhoz, hogy valamelyest visszafogják a dánokat az egyik körben, de ez sem volt elég a pálya megfordításához, így 16:9-re nyertek gla1ve-ék Nuke-on.

Jöhetett a mindent eldöntő Ancient, ahol az első körök Mirage-hoz hasonlóan szorosak voltak és az Astralis védelme jobbnak is tűnt egészen 5:3-ig. Ekkor JDC 1v4 clutch köre billentette át a mérleget a MOUZ felé, gyönyörű megmozdulás volt a Tec-9-nal – ennek köszönhetően megnyerték a félidőt 9:6-ra torzsiék. A fordulás után az Astralis felzárkózott, ám a következő körökben fej-fej mellett haladtak a csapatok 11:11-ig.

Dexter és gla1ve nem csak irányítóként, fragelésben is előléptek. A dán az egyik körben egy füstöt tunkolt meg például, amiből két kill is született, Fortuna a dánok oldalára állt. Ez látszott abból is, hogy JDC-nek valamivel korábban majdnem összejött egy defuse, egy tizedmásodperc sem kellett volna hozzá, amikor lelőtték – két ilyen fordulópont után nehéz helyzetben voltak torzsiék. Végül ezek a pillanatok és Bymas rém gyenge barlangjátéka döntött a meccsről, ami a 16:12-es pálya után 2-1-es Astralis győzelemmel zárult.

A nap másik negyeddöntőjén a Movistar legyőzte a Liquidet 2-1-re: Ancientön 16:9-es, domináns győzelmet arattak a spanyolok, majd Infernon éppen csak kicsúszott a kezükből a 2-0 esélye egy 14:16-os pálya után, de ezen szépítettek Vertigon, ahol egy erős CT-oldalt követően 16:12-re nyertek végül, ezzel kiejtve YEKINDARékat a tornáról. 

KÖZVETÍTÉS, MENETREND

Az IEM Köln rájátszása július 15-én pénteken indult és egészen vasárnapig tart, amikor is a fináléban a mezőny két legjobb csapata csap össze az egymillió dolláros főnyeremény oroszlánrészéért. Kövesd élőben, magyar nyelven a meccseket az esport1tv Twitch csatornán vagy az Esport1.hu beépített pontgyűjtő felületén az alábbi menetrend szerint:

07.16. - szombat
15:30 - NAVI vs Astralis
19:00 - FaZe vs Movistar Riders

07.17. - vasárnap
16:00 - Döntő

Borítókép: HLTV/theMAKKU
OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



SZERINTED KIK JUTNAK BE A KÖLNI DÖNTŐBE?

  • 63 %
  • 38 %
  • 0 %
  • 0 %