Magyar közvetítéssel és torzsiékkal folytatódik az IEM Köln!

Magyar közvetítéssel és torzsiékkal folytatódik az IEM Köln!

Hat csapat dönthet Kölnben az egymillió dolláros fődíj oroszlánrészéről és a Counter-Strike világ új uráról.

A várakozásnak vége, ma délután a rájátszással folytatódik az IEM Köln versenye a Counter-Strike katedrálisában, a Lanxess Arenaban. A múltheti csoportkörök után hat csapat maradt versenyben: a MOUZ, az Astralis, a Liquid és a Movistar Riders a negyeddöntőkre, a FaZe és a NAVI az elödőntőkbe kvalifikálták magukat.

Az előző részek tartalmából...

Korábbi cikkünkben hosszasan elemeztük, kik és hogyan szerepeltek a csoportkörben. A kiesők között három olyan csapat volt, akikre aligha számított bárki is a rájátszásban, így a senkiföldjén végeztek: az Outsiders, a Spirit és a 00Nation esett ebbe a kategóriába. Azonban a világranglista legjobb tíz csapatából nyolcan egyenesen kudarcot vallottak a torna ezen szakaszában. A BIG már a Play-Inből sem jutott tovább, az ENCE, a G2, a Heroic, a Vitality, a Cloud9, a FURIA és a NIP viszont minden esélyük ellenére kiterült az olyan csapatok ellen, mint a MOUZ, az Astralis, a Movistar Riders és a Liquid, akik mind elérték a hőn áhított Lanxess Arenat.

Rátérve a rájátszás csapataira, a különbségek minimálisak lehetnek a felek között a negyeddöntőkben. Az Astralis Xyp9x túlteljesítésének köszönheti, hogy idáig jutott. Ugyan tagadják gla1ve-ék, de igen nagy a nyomás a csapaton most, a játékosoknak teljesíteniük kell az átigazolási pletykák össztűzében. Ezzel szemben a MOUZ játékosai tudják, hogy valami nagyot és elváráson felülit tettek le az asztalra most, tehát innentől kezdve már minden grátisz a számukra. Nyilvánvaló volt, de dexter is elismerte: ők sem hitték volna, hogy az IEM Köln rájátszásában fejezik be a tavaszi szezont, főleg nem a Heroic, a Vitality és a NIP kiejtésével. Az egyetlen nyomást a közönség jelentheti, a fiatal játékosoknak nincs még tapasztalata ekkora színpadon – mondhatni a mélyvízben fognak úszni tanulni. Az Astralis ellen viszont bőven meccsben vannak, ha a korábban látottak szerint teljesítenek torzsiék és felszabadultan tudnak játszani.

A Liquid és a Movistar mérkőzése szintén izgalmasnak ígérkezik. A Liquidet a már lassan a csapból folyó YEKINDAR beugrása rázta fel, a spanyolokat az ESL Challenger Valencia bajnoki címe. A MOUZ–Astralis találkozóhoz hasonlóan itt is faktor lehet a közönség előtt szerzett tapasztalat ma este, valamint az elmúlt napok felkészülése. Ami az előzményeket illeti, a Movistar talán valamivel jobban nézett ki eddig, Kölnben a NAVI volt az egyetlen csapat, aki le tudta győzni őket, miután az egyének egyszerre kezdtek el nagyon magas szinten játszani. Ezzel szemben a Liquidnek rendkívül szoros meccsei voltak végig, ráadásul egy gyengébb csoportban. De ez megmagyarázható azzal, hogy YEKINDAR miatt számtalan dolgot variálnak napról napra, állítólag kikuzták a korábbi stratbookot is, hogy a CIS-régióban megszülető metára cseréljék azt. Valójában ennél jóval finomabban nyúltak hozzá a stratégiákhoz, de az extra napok a csoportkör és a rájátszás között lehetőséget adnak további változtatásokra, ami miatt kiszámíthatatlan ellenfelek lesznek.

A két elődöntős, azaz a FaZe és a NAVI az IEM Köln esélyesei, nagy meglepetés kellene a kisebb csapatoktól, hogy ezen változtassanak. A NAVI csúcsformában van, a FaZe is a kora tavaszi szintjén muzsikál. Ha ők ketten összetalálkoznak a fináléban, parádés Bo5-re számíthatunk. Ezt ők is nagyon jól tudják, éppen ezért emlékeztetniük kell magukat, hogy először az elődöntőben kell győzni szombaton, ha egymás ellen szeretnék bizonyítani a tavaszi szezon utolsó versenyének döntőjében, ki is a világ ura.

Közvetítés, menetrend

Az IEM Köln rájátszása július 15-én pénteken indul és egészen vasárnapig tart majd, amikor is a fináléban a mezőny két legjobb csapata csap össze az egymillió dolláros főnyeremény oroszlánrészéért. Kövesd élőben, magyar nyelven a meccseket az esport1tv Twitch csatornán vagy az Esport1.hu beépített pontgyűjtő felületén az alábbi menetrend szerint:

07.15. - péntek
15:30 - MOUZ vs Astralis

19:00 - Movistar Riders vs Liquid

07.16. - szombat
15:30 - NAVI vs MOUZ/Astralis
19:00 - FaZe vs Movistar Riders/Liquid

07.17. - vasárnap
16:00 - Döntő

IEM Köln interjúk

FalleN a visszavonulásáról beszélt Köln előtt
n0rb3r7: „Jame agya hatalmas, az elején nehezen értettem meg őt”
s1mple mégsem vonul el, „sok dolog megoldható” a nyári szünet alatt
YEKINDAR: „Bizonyítani akarom, hogy nem a VP struktúrája miatt vagyok itt”
Dycha: A lengyel CS „nem létezik”, annyira rosszak a csapatok
H0bbit visszavonulhat, ha nem jön be az élet Szerbiában
Electronic már játszadozott egy ideje az irányítás gondolatával
m0NESY: „Ezek a smoke-ok 4-5 éve léteznek”
Aleksib: „A játékosokat és a menedzsmentet is sokkolta” a kiesés
JDC: „Nagyon jó érzés, hogy végre valami a jó irányba halad”
NAF: „Talán egy napon opció lesz, hogy végleg Európában játsszunk”

Galéria, videók

Képekben: Így jutott tovább a MOUZ Kölnben
Videó: Torzsi és a MOUZ legszebb pillanatai az IEM Köln csoportkörében
Videó: Az IEM Köln csoportkörének legszebb fragjei
Videó: Már harangoznak a Counter-Strike katedrálisában

Borítókép: ESL
OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



SZERINTED KIK JUTNAK TOVÁBB A KÖLNI ELŐDÖNTŐKBE?

  • 33 %
  • 17 %
  • 50 %
  • 0 %