NAF: „Talán egy napon opció lesz, hogy végleg Európában játsszunk”

NAF: „Talán egy napon opció lesz, hogy végleg Európában játsszunk”

A NAFfal készült interjúból az is kiderült, hogy szerinte YEKINDAR Stewie2K-ra hasonlít csapattársként.

Az IEM Köln csoportköre során, de még a FURIA előtti továbbjutást megelőzően készített NAFfal interjút a Dust2.us. Ebben a meccseik elemzésén túl arról beszélt a játékos, hogy szeretne többet játszani Európában ahelyett, hogy állandóan visszautaznak a régiójukba, valamint YEKINDARról is megosztotta a tapasztalatait.

Az interjú egyik részében NAF elmesélte, miért láthattuk többször is tőle idegen módon frusztráltan reagálni őt egy-egy pálya vége felé:

„Azt gondolom, néhány dolog még hiányzik, nincs meg a kémia és kevésbé kapcsolódunk. Néhány játékban frusztrált, stresszes voltam, nehézzé vált. Néha a kezünkben volt, de rossz volt a pozícionálás és minden szétesett, és én értem, hogy vannak fiatalabb, tapasztalatlanabb játékosaink; én már annyiszor átmentem ezeken [a helyzeteken], hogy csak egyszerűen eldobom az agyam néha, de igyekszem összeszedett maradni. Tapasztalatlan játékosaink vannak, történnek hibák, több idő kell nekünk.”

Ezt követően elmondta, a csapaton belüli izgalom miatt most szívesebben játszana még, mint vakációzna, valamint szerinte a jövőben jó lenne, ha több időt töltenének Európában:

„Sajnos Köln után jön a nyári szünet, már-már azt kívánod, bárcsak még egy kicsit folytathatnánk, de utána jön megint a gyakorlás, a versenyek, ott tanulsz meg igazán játszani. Azt kívánom, bár annyit játszhatnék Európában, amennyit csak tudok, hogy mindig a tier egyes csapatok ellen versenyezhessek, ne kelljen odavissza utazgatni. Talán egy napon opció lesz, hogy végleg Európában játsszunk, de most az van, ami, ha visszatérnek a tornák, szerintem ott tanulhatunk még többet.”

Az interjú során két ponton is felmerül YEKINDAR személye. Az elsőben magáról a játékosról és a személyről beszélt, szerinte bizonyos értelemben Stewie2K-hez hasonlít (nyugalom, nem a starbucksos szokásaira gondolt):

„Elképesztő eddig YEKINDARral [a tapasztalatunk]. Nyilván valami teljesen új ez, mert nemrég lett tier egyes játékos, úgy egy éve, miközben mi már hét vagy nyolc éve játszunk profiként CS-vel. Jó dolog a vérfrissítés és a friss gondolatok, az a fajta éhség, amikor eléred a mezőny tetejét; emlékszem a napokra, amikor még fiatalabb voltam és bizonyítani akartam, ezt látom benne. Szuper motivált, szuper pörgős, remek ötleteket ad, bizonyos értelemben Stewie2K-ra hasonlít, hasonló ötletei és gondolkodásmódja van, és ahogyan többet játszik, még jobb és jobb lesz, szóval sokáig nagyon ígéretes játékos maradhat még a Counter-Strike-ban, ha folytatja, amit csinál.”

A második YEKINDARról szóló ponton – az interjú végén – arról kérdezték a Liquid játékosát, hogy szeretné-e, ha a lett játékos hozzájuk igazolna:

„Mármint, persze, szeretném, ha megtörténne. Természetesen nem az én hatásköröm, hogy elmondjam mi lesz vele, ez a VP és a Liquid dolga, nem fogok erről beszélni. De amit YEKINDAR csinált eddig nálunk, az nagyon jó volt a csapatnak, szóval én benne lennék, ha megtörténne. Remélhetőleg a nyári szünet után több válaszunk lesz, addig várunk, mert én is annyira tudni akarom, mint ti.”

KÖZVETÍTÉS

Az IEM Köln rájátszása július 15-én pénteken kezdődik az alábbi menetrend szerint:

07.15. - péntek
15:30 - MOUZ vs Astralis

19:00 - Movistar Riders vs Liquid

07.16. - szombat
15:30 - NAVI vs MOUZ/Astralis
19:00 - FaZe vs Movistar Riders/Liquid

07.17. - vasárnap
16:00 - Döntő

Kövesd élőben, magyar nyelven a meccseket az esport1tv Twitch csatornán vagy az Esport1.hu beépített pontgyűjtő felületén!

Borítókép: HLTV/brcho

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!