FalleN a visszavonulásáról beszélt Köln előtt

A kölni sajtótájékoztatón FalleN és fer arról is beszéltek, milyen összefüggés van a kor és a teljesítmény között.

Az IEM Köln előtti sajtótájékoztatón a legtöbb csapat arról beszélt, hogyan közelítik meg a tavaszi szezon utolsó versenyét, hogyan állnak az új játékosaikhoz, milyen fejlődésen mentek át az elmúlt hónapokban. Az Imperial csapata kapcsán viszont sosem az újdonságuk volt a téma, épp ellenkezőleg: legendás, harmincéves korukat elért játékosokról van szó többnyire, akik már mindent elértek, a mostani projektben pedig elismerten az utolsó táncukat járják már. Erről beszélt FalleN is, aki egyre közelebb kerül a visszavonulásához.

„Még egy kicsit játszani akarok. Legalább másfél évig, talán tovább, de ennyi. Más dolgokat fogok csinálni az életemben. Lehet köze lesz a CS-hez, de más dolgokat is élvezni akarok. Meglátjuk, hogyan alakul. Nagyon bonyolult erről beszélni” – mondta FalleN.

Ezt követően az Imperial irányítóját és régi harcostársát, fert arról kérdezték, milyen összefüggésben van a kor és a teljesítmény. Szerintük nem számít annyira a kor a játékban, sokkal inkább arról van szó, hogy más dolgokat is szeretnének csinálni, ahogy idősödnek.

Fer: „Szerintem ez prioritás kérdése. Nem gondolom, hogy ez CS-probléma. Talán, ha túl sokat játszol 32 vagy 30 évesen, nehezebb kijönni a rossz formából. De nem gondolom, hogy számítana a teljesítményben, hogy őszinte legyek. Talán inkább arról van szó, hogy mennyire vágysz játszani vagy részesíted előnyben az életed.”

Fallen: „Az egész életemet Counter-Strike-ozással töltöttem. 13 éves korom óta ez volt a szenvedélyem, szóval már 17 éve. 2006 óta versenyzem, 2009 óta profi vagyok, az egész életem a CS körül forgott, még a házasságom is – ami most már 11 éve tart – lényegében távkapcsolatként indult. 2019-ben kezdtünk együtt élni, a terv az volt, hogy együtt leszünk, de tudod, a CS-élet kemény tud lenni és több időt töltött egyedül, mint velem, még akkor is, amikor együtt éltünk. Szóval ez elég összetett. Egyetértek ferrel, ha a CS lesz a munkád, akkor nem számít hány éves vagy. Lehet nem lesz ugyanolyan reflexed vagy lelassulsz egy kicsit, de [korral] megtanulod kezelni a rengeteg stresszt.”

Az Imperial csapata – akiknek nemrég engedte vissza edzőjét az ESIC – kikapott az IEM Kölnön az Outsiderstől 16:6-ra, így a Play-In szakasz alsó ágára kerültek. Tartsatok velünk július 5-17-ig az IEM Köln magyar nyelvű közvetítésén esport1tv Twitch csatornán!

Borítókép: HLTV/brcho

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!