Peacemaker ismét szabad, az ESIC felülbírálta eltiltását

Peacemaker ismét szabad, az ESIC felülbírálta eltiltását

Az Imperial edzőjének ki kellett hagynia a Majort, amiért az ESIC rosszul döntött az ügyében.

A PGL Major Antwerpen előtt három edzőt (peacemaker, hally, zakk) felfüggesztett az ESIC az új, free roam coach bug miatt. A Majorön már nem is vehettek részt edzőként a játékosok mögött, de most peacemaker sikeresen fellebbezzett a döntés ellen, az ESIC felülbírálta azt és a továbbiakban engedi dolgozni az Imperial brazil mesterét az általuk felügyelt tornákon.

Peacemaker egy közleményben tudatta a világgal, hogy az ESIC elfogadta az általa bemutatott érveléseket arra vonatkozóan, hogy mi is történik abban a Jaxon által leleplezett klipben, amiben a Heroic edzőjeként repked a CT-k mögött egy körben. A brazil edző többeknek köszönetet nyilvánított, amiért segítettek neki bebizonyítani ártatlanságát: Snappi és es3tag volt csapattársak mellett Neil_M, EspiranTo, moses, Anders és Richard Lewis támogatták az elmúlt hetekben idejükkel és energiájukkal.

Peacemaker coach bug használatáról Mahone készített egy videót, amiben kielemezte az eseményeket. Az elemzés tárgya nem az, hogy Peacemaker adhatott-e információt a csapatának vagy mit is csinált pontosan, hanem hogy lehetséges-e ez a kör úgy, hogy peacemakert kivesszük a képletből? Tehát a játékosok maguk meghozhatták-e a döntéseiket önállóan. Ehhez a játékosok POV-ját, lépéshangokat, timingokat vizsgált. A konklúzió szerint nincs egyértelmű bizonyíték arra, hogy peacemakertől kapott információt használtak volna a játékosok.

Borítókép: HLTV/brcho

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!