m0NESY: „Ezek a smoke-ok 4-5 éve léteznek”

„Az állampolgárság szerzéséről szóló pletykák hamisak voltak, de még lehet valahol szerzek egyet” – árulta el m0NESY.

Az IEM Köln sajtótájékoztatóján természetesen a G2 játékosai is megszólaltak, köztük m0NESY-vel, aki a napokban fedett fel egy újabb smoke bugot a streamjén. A PGL Major Antwerpenen jelentős drámát okozott egy másik füstgránátos hiba kihasználásával, így mondhatni a téma szakértője – nem véletlen, hogy az újságírók kíváncsiak voltak a gondolataira ezzel kapcsolatban. A 17 éves játékos ezen kívül beszélt a szerb állampolgárságával kapcsolatos híresztelésekről, valamint a G2-ról, mint szervezetről.

M0NESY azzal kezdte, hogy egyre inkább hozzászokik a társai mentalitásához, családiasnak tartja a környezetet és örül, ha láthatja a csapat többi tagját személyesen. Ezután az Európába költözés merült fel témaként. Erről elmondta, tervben van, mert nagyon fárasztó Oroszországból utaznia, akár 15-16 órát is igénybe vehet. Ideiglenesen Németországban lesz, de ezen kívül nincs még semmi sem kőbe vésve. „Az állampolgárság szerzéséről szóló pletykák hamisak voltak, de még lehet valahol szerzek egyet” – tette hozzá.

Rátérve a bugos smoke-okra, a játékos szerint a Valve-nak jobb munkát kell végeznie:

„A Valve-nak jobban kell dolgoznia a játék problémáin. Ezek a smoke-ok 4-5 éve léteznek. Ismerek párat 2015-16-ból is, ami még mindig nincs kijavítva. Más problémák is vannak, nem csak a gránátok. A versenyeken még mindig használnak az emberek bugos gránátokat, például Ancientön a kezdőről dobhatót. A gránát bugosnak számít, mégis valamiért megengedett, nem értem miért.”

Végül a G2-ról, mint szervezetről nyilatkozott m0NESY. Elmondta, nem tartja munkának a médiaszerepléseket, sőt, kifejezetten élvezi, még akkor is, amikor valamilyen nehézsége támad vele, például az angol miatt. Carlost, a G2 CEO-ját is kifejezetten kedveli, humorosnak tartja. Egy anekdotát is megosztott a szimpátiájának magyarázataként: „Egyszer főnöknek szólítottam, mert hát ugye ő a főnök, erre azt mondta, ne hívjam úgy.”

IEM KÖLN KÖZVETÍTÉS

Az IEM Köln július 5-én kezdődik és egészen 17-ig tart. Kövesd élőben, magyar nyelven a meccseket az esport1tv Twitch csatornán vagy az Esport1.hu beépített pontgyűjtő felületén!

Borítókép: HLTV/brcho

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!