Szerb állampolgár lehet m0NESYből?

Szerb állampolgár lehet m0NESYből?

Állampolgárság-váltással oldaná meg az orosz játékosok vízumkérdését a NAVI és a G2 is.

Ilya „m0NESY” Osipov megváltoztathatja az állampolgárságát oroszról, hogy folytathassa karrierjét a G2-ban – számolt be róla a Cybersport.ru. Az értesülésük szerint a G2 Esports azon dolgozik, hogy a 16 éves játékos Szerbiában állampolgárságot szerezhessen. Ezzel levennék róla a nyomást, ami az orosz-ukrán háború következményei miatti szankciókkal és vízumszerzési bizonytalanságokkal jár. Amennyiben nem találnak megfelelő megoldást, akkor a játékos karrierje még azelőtt véget érhet, mielőtt igazán elkezdődött volna.

Hasonló elképzelésről számolt be korábban a NAVI COO-ja, Aleksey „xaoc” Kucherov is Luís Mira riportjában megjelent interjúrészletben. Az ő esetükben perfecto, boombl4 és electronic helyzete bizonytalan, egyes olvasatok szerint a PGL Major Antwerpenig biztosan lejár a vízumuk, amit nem tudnának megújítani, miközben Oroszországban tartózkodnak és a repülőjáratok napról napra ritkulnak.

Korábban a BLAST és az ESL is közleményt adott ki a háborúval kapcsolatban. A BLAST úgy döntött, hogy nem hív meg a közeljövőben oroszokat a versenyeikre és a CIS-régióban szervezett kvalifikációkat sem tartják meg – mint kiderült az ukrán WePlay nehézségei miatt. Az ESL ennél logikusabb döntést hozott, ők megengedik a szankciókkal sújtott szervezetekben játszó oroszoknak is az indulást például a Pro League-ben is, de csakis semleges névvel, mezzel, valamint országreprezentáció nélkül. Ezen felül a partnerekkel közösen adományt küldenek Ukrajnába a károsultaknak, szám szerint 125 000 dollárt. A Virtus.pro az ESL döntését elfogadva Outsiders néven indul az EPL-ben. A Gambit sokáig nem nyilatkozott az ügyben, ám pénteken megtörték a csendet: nafany és társai szintén játszhatnak, de nem tudni még milyen néven indulnak.

Borítókép: HLTV/brcho

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!