JDC: „Nagyon jó érzés, hogy végre valami a jó irányba halad”

JDC: „Nagyon jó érzés, hogy végre valami a jó irányba halad”

A német-portugál származású játékos a HLTV-nek nyilatkozott a NIP elleni győzelem utáni érzelmekből, az odáig vezető rögös útról – ebből szemléztünk.

A MOUZ vasárnap legyőzte a NIP-et a továbbjutásért Kölnben, előtte pedig az alsóágon nyertek a hónapokon át őket mumusként kísértő Vitality, valamint a Heroic ellen is. A történelmi teljesítmény azt jelenti, hogy a MOUZ mint szervezet a fennállása óta először jutott be a Lanxess Arenaba, továbbá torzsi az első magyar CS:GO játékos, aki a Counter-Strike katedrálisában képviselheti hazánkat. A továbbjutás után ezért természetesen minden játékos érzelmekkel tele ünnepelt, köztük az a JDC is, aki egyedüli németként vág neki a rájátszásnak pénteken. A német-portugál származású játékos a HLTV-nek nyilatkozott minderről.

Az interjú első pontjában JDC elmondta, mit is jelent neki és a csapatának az elmúlt néhány nap eredménye:

„Ami azt illeti... [mondja nevetve], tele vagyok érzelmekkel, nagyon boldog vagyok. A győzelem után könnyeztünk. Ez az első alkalom, hogy a MOUZ elért a kölni arénába és ez hatalmas lehetőség, egy áldás. Annyira kemény munka volt, az elmúlt három hónapban annyi mindenen átmentünk csapatként, megviselt minket és ezért nagyon jó érzés, hogy végre valami a jó irányba halad, hogy felülemelkedtünk rajta.”

Ezután a HLTV munkatársa megkérdezte, hogy a NAVI elleni vereség után hogyan építették fel az önbizalmukat a MOUZ játékosai:

„Nagyon fiatal csapat vagyunk, gyakran ismételgetjük ezt, de így van. Összefoglalva, az elmúlt három hónapban küszködtünk, ahogyan mondtam is már. Nagyon jó eredményeink voltak a gyakorlómeccseken, de nem tudtuk megcsinálni a szerveren, szóval mindezek után azt mondtuk, oké, relaxálnunk kell picit, mert talán idegesek vagyunk vagy ilyesmi és csak bíznunk kell magunkban, játszani a játékunkat. Ezután volt egy jó nyitómeccsünk a NAVI ellen, és ugyan 2-1-re kikaptunk, láttuk a fejlődést, a kommunikáció nagyon tiszta és nyugodt volt a stresszes helyzetekben is, nem kínlódtunk annyira, szóval a meccs után hinni kezdtünk magunkban és abban, hogy bármilyen csapatot legyőzhetünk, ha higgadtak maradunk. Innentől kezdve jött a többi csapat, elképesztő mérkőzések, rengeteg comeback, a Heroic meccs kifejezetten kemény volt mentálisan. A NIP ellen is 0-1-re lemaradtunk, a második pályán talán 9-0-ra is vezettek, azt hiszem. De átverekedtük magunkat rajta, hittünk magunkban, összeségében nagyon elégedett vagyok mindenkivel.”

Az interjú végén arról kérdezték JDC-t, hogy mire számít, támogatni fogja-e őt és a MOUZt a hazai közönség, miután a németországi versenyen ők maradtak az egyedüli német képviselet:

„Remélem [mondja nevetve]. Nagyon remélem. A támogatás sokat jelent nekem, a szívemre veszem, ha az emberek szurkolnak és támogatják az utamat, mert nagyon szép és áldásos szerintem az a pozíció, amiben vagyok, ahogyan az is, hogy lehetőségem lesz a Lanxess Arenaban játszani most. Szóval remélem támogatni fognak, büszke vagyok, hogy Németországot képviselhetem itt. Meglátjuk hogyan alakul játékról játékra, grindolni fogunk. Nagyon izgatott vagyok.

KÖZVETÍTÉS

Az IEM Köln rájátszása július 15-én pénteken kezdődik az alábbi menetrend szerint:

07.15. - péntek
15:30 - MOUZ vs Astralis

19:00 - Movistar Riders vs Liquid

07.16. - szombat
15:30 - NAVI vs MOUZ/Astralis
19:00 - FaZe vs Movistar Riders/Liquid

07.17. - vasárnap
16:00 - Döntő

Kövesd élőben, magyar nyelven a meccseket az esport1tv Twitch csatornán vagy az Esport1.hu beépített pontgyűjtő felületén!

Borítókép: HLTV/brcho

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!