n0rb3r7: „Jame agya hatalmas, az elején nehezen értettem meg őt”

n0rb3r7: „Jame agya hatalmas, az elején nehezen értettem meg őt”

Az interjúból kiderült, hogy a VP először csak fame-et akarta, de amikor leigazolták őt, azonnal megkeresték n0rb3r7-et is, mert nem találtak senki mást.

A Major után távozott az Outsiders/Virtus.pro kezdőjéből YEKINDAR és buster, a teljes csapat jövője bizonytalanná vált. Nem sokkal ezután, amikor mindenki az oszlásukra várt, bejelentették, hogy a K23-ból leigazolnak két játékost, fame-t és n0rb3r7-et. Az IEM Kölnhöz vezető hetekben egész sokat játszottak már, legutóbb az ESL Challenger Valencián láthattuk őket, ahol a döntőben kaptak ki a Movistar Riderstől. Kölnben viszont kedden gyorsan kijutottak a Play-Inből, így szépen alakul nekik eddig ez a verseny.

Az Imperial és a BIG elleni győzelmeket követően a HLTV beszélgetett az Outsiders új szerzeményével, n0rb3r7-tel arról, hogy hogyan is került a csapatba, milyen Jame mellett játszani és milyen esélyeik vannak a nyári szünet előtti utolsó nagy tornán.

Az interjúból kiderült, hogy a VP először csak fame-et akarta, de amikor leigazolták őt, azonnal megkeresték n0rb3r7-et is, mert nem találtak senki mást. Ez nem az első alkalom, hogy a játékosnak esélye nyílt a VP-nél játszani: „ami azt illeti, mielőtt leigazolták YEKINDARt, megkeresték a K23-at miattam, de a szervezet nem engedett el.” Most összejött a szerződés, aminek azért is örül n0rb3r7, mert szeretett volna Qikerttel játszani.

A csatlakozás után természetesen kemény felkészülés kezdődött, ebben fontos szerepe van Jame-nek:

„Az elején nagyon kemény volt, mert túl sok információ volt a csapatban. Napról napra rengeteg edzőmeccset játszottunk a bootcampben megállás nélkül, valamint egy hónapba telt, mire megszoktam Jame irányítását. Talán az első LAN után már könnyebben ment. Jame agya hatalmas, az elején nehezen értettem meg őt, de most már megy.”

Erre visszakérdezett a HLTV munkatársa, hogy a lassú játék miatt volt-e nehéz – a játékos igennel felelt. Ezután Valenciáról beszélt n0rb3r7, amit természetesen meg akartak nyerni, de Vertigo félrement, így dolgozniuk kellett még Köln előtt. Ami azért is fontos számára, mert régi álma, hogy a közönség előtt játszhasson a Counter-Strike katedrálisában, avagy a Lanxess Arenaban.

A kölni Play-In szakaszban az Outsiders könnyedén megverte az Imperialt és a BIGet is, ezért már biztosan ottlesznek a csoportkörben. N0rb3r7 szerint a cél azonban a rájátszás: „Szerintem jó esélyünk van a rájátszásba jutni. Addig még van időnk kijavítani pár hibát, amik a BIG elleni meccsen jöttek ki, és ha ezeket ilyen rövid idő alatt javítjuk, akkor elérjük a rájátszást.” A játékos szerint a legnagyobb ellenfeleik a FaZe, a NAVI és a Cloud9 lesznek.

Borítókép: HLTV/theMAKKU

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!