H0bbit visszavonulhat, ha nem jön be az élet Szerbiában

H0bbit visszavonulhat, ha nem jön be az élet Szerbiában

H0bbit bevallása szerint gyakran rosszul ítéli meg, mire lehet képes ő vagy a csapata egy-egy versenyen.

Az IEM Köln előtti sajtótájékoztatón H0bbit azzal keltette fel mindenki figyelmét, hogy egy esetleges visszavonulásról beszélt az újságírók előtt. Ebből kiderült, hogy tartja magát a szerződéséhez a Cloud9-nal, de ha nem jön be neki vagy a családjának az újabb költözés – ezúttal Szerbiába –, akkor gyorsan belefáradhat a játékba. A Cloud9 egy hónappal ezelőtt megnyerte az IEM Dallast, tehát kihívóként érkeznek Kölnbe. De maga h0bbit aggódhat a bundázási botránya miatt is. Bár erről hónapok óta nem hallhattunk semmi újat.

A sajtótájékoztatón először a visszavonulásáról beszélt a játékos:

„Senki sem tudja mi jön most. Van egy szerződésem, feltételei vannak. Profiként kell viselkednem és a maximumot kell nyújtsam. De mindenkinek értenie kell, hogy Kazahsztánból származom és Oroszországban éltem [sokáig]. Most meg Szerbiába költözöm. Szóval már megint nem a hazámban vagyok, hanem messze a családomtól. Ez megy hét vagy nyolc éve. Nagyon nehéz. Nem panaszkodom, de van egy töréspont... Nehéz sokáig egy másik országban élni. Gyerekem és feleségem van, nekik is nehéz. Most Szerbiában fogunk élni, ahol más a nyelv, a kultúra, minden más. Megszokás kérdése lesz, ha minden oké, akkor semmi sem állíthat meg a karrierem folytatásában. Ha nehézségek lesznek, akkor gyorsan elfáradok. Ennyi.”

H0bbittól ezután megkérdezték, mennyire érzi erősnek magukat a kölni torna előtt:

„Gyakran hamisan ítéltem meg [a képességeimet]. Teljes önbizalommal érkeztem a versenyre, bármire készen állunk. De néha úgy jövök egy tornára, hogy azt gondolom, gyorsan repülünk is innen és mehetünk haza. Nehéz megjósolni mi lesz, ilyen az élet.”

IEM KÖLN KÖZVETÍTÉS

Az IEM Köln július 5-én kezdődik és egészen 17-ig tart. Kövesd élőben, magyar nyelven a meccseket az esport1tv Twitch csatornán vagy az Esport1.hu beépített pontgyűjtő felületén!

07.08. - péntek
12:30 - FaZe vs 00Nation
16:00 - MOUZ vs Heroic
19:30 - Movistar Riders vs Vitality

Borítókép: HLTV/theMAKKU

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!