Alig lehetett előzni, de Kiss Norbi így is növelte előnyét az összetettben

Alig lehetett előzni, de Kiss Norbi így is növelte előnyét az összetettben

Ma is két futamon szurkolhatunk a Révész Racing csapatának!

A kamion versenyzés bölcsőjében, Németországban van a 2022-es FIA ETRC-mezőnye. Egész hétvégén a Nürburgring aszfaltcsíkján versenyeznek a pilóták, közöttük a Révész Racing háromszoros Európa-bajnoka, Kiss Norbert is.

Ahogy arra számítani lehetett, a szombati első futam nem okozott különösebb gondot Norbinak. Az időmérőt 0,630-as, a super pole-t 0,919-es előnnyel nyerte meg a magyar pilóta, majd hiba nélkül vezetve behúzta az első futamot is.

Nem sokat láttuk Norbit a képernyőn, de ez jót jelent, hiszen ha éppen nem őt nézzük, tudhatjuk, hogy magabiztosan vezeti a versenyt. Így volt ez ezúttal is, a rajt bár szoros és izgalmas volt, az első kanyarban Norbi jött el elsőként és onnan már ki sem adta a kezéből a győzelmet.

Az első futam legfontosabb pillanata Sascha Lenz kiesése volt, hiszen ő üldözi a legközelebbről Norbit az összetettben, ám az első német futamon technikai hiba miatt nullázott.

Kora este rendezték a fordított rajtrácsos második futamot, ahol nagy meglepetésünkre, szinte teljesen összeállt a mezőny. Óriási vonatozások alakultak ki, alig lehetett előzni. Egy két kivételes helyezkedés leszámítva 12 körön át autóztak egymás mögött a pilóták, szerencsére Norbi sokat tudott előre jönni.

Bár a győzelem ezúttal messze volt,a 8. helyről rajtolva végül a 4. helyen intették le Kiss Norbit, miután az utolsó körben már a dobogó alsó fokáért is küzdhetett. Arról lemaradt, de összetettbeli előnyét így is növelni tudta, ráadásul Lenz első futamos kiesése miatt Norbi mögött helycsere volt a tabellán. Immár Jochen Hahn áll a második helyen, de az ő hátránya is 54 pont Norbihoz képest.

A versenyhétvége ma folytatódik. A mai két futamot szintén élőben követhetitek majd Twitchen, a következő időpontokban:

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Borítókép: facebook.com/kissnorbidriver

Kövess Minket!