48 pontnyi előnye van Kiss Norbinak a 2022-es FIA ETRC-szezon felénél

48 pontnyi előnye van Kiss Norbinak a 2022-es FIA ETRC-szezon felénél

Néhány hét és jön a szezon második fele!

A szombati napon remek eredményekkel zárt a Révész Racing a nürburgringi versenyhétvégén, vasárnap viszont nem várt gondokba ütköztek. Ha a pályán nem tudják legyőzni őket, akkor most megpróbálták a pályán kívül.

Az első napos győzelmek után Norbi a második versenynapon is megszerezte volna a pole pozíciót, ha az FIA nem törölte volna teljesen logikátlanul a körét. Állításuk szerint Norbi versenykamionjának motorja jobban füstölt a megengedettnél, így elvették az első helyét és Balunak a 10. rajthelyről kellett indulna vasárnap kora délután. A gond ezzel csupán annyi, hogy Norbiék készen kapják a motorokat, ahogy az összes többi csapat is, szó sem lehet arról, hogy a csapat olyan mélyen belenyúlt volna, ami kimagasló füstöt eredményez.

Az FIA pedig nem állt elő hivatalos mérésekkel, pontos értékekkel, csupán szemre lőtték be, hogy a versenykamion megfelel-e  szabályaiknak.

Annyi baj legyen, Norbi és a Révész Racing úgy állt hozzá, hogy innen lesz csak igazán szép értékes pontokat nyerni, amit aztán sikerült is elérniük. A vasárnapi első futamon a tizedikről a negyedik helyre sikerült felérnie Norbinak. Ráadásul, ha nincs Adam Lacko enyhén sportszerűtlen védekezése, Norbinak a dobogó is elérhető lett volna.

A vasárnapi fordított rajtrácsos futamon a 6. helyről rajtolhatott így Norbi, ez pedig már pont az a közelség volt, ahonnan akár nyerni is lehet. Ez végül nem jött össze, a 12 körös verseny nem volt elég, hogy Norbi és Balu odaérjenek az élre, a második helyet azonban így is zsebre tették. 2,2 másodperces előnnyel nyerte a vasárnapi utolsó futamot Jamie Anderson, ami Norbi tempóját ismerve, lehet hogy már egy extra körrel is ledolgozható lett volna.

Ne legyünk telhetetlenek. A Révész Racing így is egy remek hétvégét zárt, annak ellenére is, hogy immár a versenypályán túl is próbálták őket legyűrni. A német hétvége végeztével pedig féltávhoz érkezett az idei szezon. Négy futam van még hátra, most azonban körülbelül másfél hónapos szünetre vonul a mezőny, Norbiék is.

Ami az összetett tabellákat illeti, a Révész Racing és Kiss Norbi jókora előnnyel mehet el szünetre. Csapatszinten 58 ponttal vezetnek, míg Norbi 48 pontos magabiztos előnnyel vezeti a pilóták tabelláját Jochen Hahn előtt.

Kár lenne még bármit elkiabálni, de az biztos, hogy eddig remek szezonja van a csapatnak és idén is jó eséllyel száguldanak a bajnoki cím felé.

A szezon szeptember első hétvégén folytatódik Mostban, de később terítékre kerül még Zolder, Le Mans és Jarama is.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!