LoL: 9 frissítés, 12 módosítás, avagy a Riot nem tudja mit kezdjen a lövésszel

LoL: 9 frissítés, 12 módosítás, avagy a Riot nem tudja mit kezdjen a lövésszel

Januárban jelent meg a hős, azóta nem volt igazán nyugta.

Zeri megjelenése kicsit a semmiből érkezett, azonban nem lehet nem arra gondolni, hogy az Arcane-hype-ot lovagolta meg a Riot Games, amikor elkészítették a lövészt. A különleges alaptámadással rendelkező karakter azonnal a profik kedvence lett, mivel egyszerre tudta betölteni az ADC-szerepkört, valamint elég tankossággal rendelkezett ahhoz az épített tárgyak miatt, hogy bruiserként tekintsenek rá. Hatalmas mobilitás rejtőzik a kitjében, a sebzése bár nem a burstre épül, de elhúzódó csapatharcokban nem igazán lehet ellene tenni semmit. Ugyan találtak ki ellenválasztásokat rá, mint a Nasus support, ezek csak ideig-óráig működtek. A 12.14-es módosításokkal együtt már 12 alkalommal változtattak Zerin, miközben "csak" 9 frissítésnyi idő telt el.

Honnan indult Zeri és jelenleg hol tart?

Januárban robbant be az Idézők szurdokába Zaun szikrája, aki azonnal lenyűgözte az ADC-maineket. A Titanic Hydra, a Trinity Force és a Runaan's Hurricane kötelező tárgyak voltak minden Zerin, amely a mérkőzések középső szakaszától uralni tudta a harcokat. A Riot nem lőtte be igazán jól a képességeket, ugyanis nem lövészeknek készült tárgyakkal lehetett a legtöbbet kihozni a hősből. Idővel módosítottak az értékeken, átalakították a scale-inget, így mára már az Immortal Shieldbow vált az első számú mitikus tárggyá, amelyet érdemes megvásárolni Zerire, majd jöhetnek a kritikus esélyt adó további itemek, vagyis egyre inkább kezd hasonlítani egy ADC-jéhez az ajánlott build. 

A tárgyakkal nincs gond, másban azonban még találni hibát. A különleges alaptámadások sebzésével és a hatalmas mobilitással még mindig nem igazán lehet mit kezdeni. A 12.2-es megjelenés óta már 5 (!) hotfixet kapott Zeri, amely tökéletesen mutatja, hogy még a teljes értékű patchre készített módosítások sem váltják be többnyire a hozzájuk fűzött reményeket. Remélhetőleg a Riot Games által készített frissítések előbb-utóbb elhozzák azokat a választásokat, amelyek egy olyan állapotot idéznek elő az ADC-nél, amely hosszabb távra is megnyugvást hozhat.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Te szereted, ha a csapatodban van Zeri?