Ezt gondolják a játékosok az előrehozott nyári szünetről

Ezt gondolják a játékosok az előrehozott nyári szünetről

A FaZe játékosainak tetszik a legkevésbé az előrehozott nyári szünet, rain szerint kifejezetten rossz a 2023-as terv.

Július elején leplezte le a CSPPA a 2023-as nyári szünet időpontjait. Az érdekképviseleti szervezet célja az volt, hogy a májusra tervezett Majorhöz közelebb legyen a szünet, így két egyenlő hosszúságú szakaszra bontva az évet a profik számára. A játékosoknak azonban nem jött be az ötlet, sőt, többen állították akkor, hogy nem is hallottak a tervezetről, amit egy CSPPA-s kommunikációra szánt Whatsapp-csoportban beszéltek meg páran.

Az IEM Köln során a HLTV stábja több játékost is megkért, fejtsék ki az álláspontjukat. Ez alapján korántsem az az egységes front (játékosok vs. mindenki más) rajzolódik ki, amit korábban feltételeztünk. Ennek ellenére több válaszoló is azt mondja, lehet újravitatják az időpontokat.

rain: „Szerintem elég tisztán fogalmaztam Twitteren, különösen a jövő évi nyári szünetről. Én nem értek egyet vele, mert nekem, de sok másik embernek is ilyenkor lehetséges, hogy találkozzon a családjával. Az én családom nem fog júniusban szabadságra menni, iskolában vannak, dolgoznak még akkor. Szóval nem látom őket így szinte egész nyáron és nehéz lesz bármit is tervezni. Szerintem ez így rossz. Tudom, hogy ez azért van, mert jobban fel lehet így osztani a szezont, de szerintem rakhatták volna július 1-jére is június közepe helyett. Senki sem nyaral június közepén. Remélhetőleg visszateszik vagy... sokan nem akarnak akkor szünetre menni. Nagyon rosszul volt ez kommunikálva a játékosok felé. Sokként ért minket, amikor kijöttek a dátumok, mi meg ülünk és nézünk, hogy ez miként lehetséges? Öt játékos beleegyezett a CSPPA Whatsappon és a csapatunkból senki sincs benne.”

frozen: „Nekem személyesen nem igazán számít, de értem miért akadnak ki az emberek miatta. Mint CS-játékos, amikor jön a szünet, azt az időt a szeretteiddel, a családoddal akarod tölteni és ha nem teheted ezt meg, az bosszantó lehet.”

k0nfig: „Ne variáljunk, menjünk vissza a normálishoz. Nem vagyok benne a CSPPA-csoportban, de egyáltalán nem tetszik, ha őszinte akarok lenni. Szerintem el van baszva, mert a barátaid és a családod utánad tud nyaralni, neked egyedül kell menni, aminek őszintén semmi értelme nincs. Azt hiszem, ha a maguk módján akarják csinálni, csinálják, nem tudok erre mit mondani. De én azt kívánom, hogy változtassák vissza.”

YEKINDAR: „Engem nem érdekel. Nem érdekel, mikor lesz a szünet, mert mindig készen állok játszani és pihenni is. Szerintem jó, ha az a terv, hogy lesz egy Major és utána jön a szünet, az logikus lenne, mert a legnagyobb verseny után a nyertes csapat már nem akar gyakorolni. A Majornek egy ciklus végét kellene jelentenie, ha így lesz, akkor én egyetértek vele.”

arT: „Még mindig vannak megbeszélések, nem vagyok biztos benne. Nekem nem igazán számít, mert nekünk nincs igazán szünetünk. Van ugye 20 nap az év közepén, 25 vagy 20 nap az év végén, de mi az egész évet Brazíliától távol töltjük. Attól még ez egy hónapos szünet nekünk is, de nem számít mikor van, mert általában nem vagyunk otthon egész évben. Nem tudom, talán rossz, talán jó [a nyári szünet időpontja], fogalmam sincs.”

alex: „Mi nem tudjuk, ki fog nyerni, azt hiszem, még mindig beszélgetnek [az időpontokról]. Mi a júliust vagy az augusztust preferálnánk, mert így [a jelenlegi terv szerint] nem tudunk a családjainkkal időt tölteni a szünet alatt.”

Borítókép: HLTV/brcho
OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!