Élőszereplős Eragon adaptáción dolgozik a Disney

Élőszereplős Eragon adaptáción dolgozik a Disney

Iparági pletykák szerint a Percy Jakson sorozat mögött álló producer viszi a projektet. 

Előző héten rendezték a San Diego Comic-Con rendezvényt, ahol a szakma apraja-nagyja képviselte magát és temérdek újdonságot mutattak be. A Disney és a Marvel stúdió egyértelműen vitte a prímet, de az Amazon is új képsorokat tett közzé A Gyűrűk Ura: A hatalom gyűrűi szériáról, továbbá a Paramount Pictures villantott egy előzetest a készülőben lévő Dungeons & Dragons filmről is.

A fantasy zsáner rajongói sem panaszkodhattak tehát az esemény után, érdekes módon azonban erre a hétre is jutott egy igencsak izgalmas hír számukra. A Variety nemrég arról számolt be, hogy iparági forrásaik alapján a Disney megkezdte a Christopher Paolini által írt Eragon könyvsorozat élőszereplős sorozatadaptációjának munkáit, ráadásul az információk alapján az írót is bevonták a munkába. Korábban már a Davis Entertainment és a 20th Century Fox próbálkozott a mű mozis átiratával, a 2005-ös film azonban nem hozta az elvártat és a folytatások sosem készültek el. 

A szóban forgó széria valószínűleg amiatt kerülhet gyártásba a Disney-nél, mert pár éve szőröstül-bőröstül felvásárolták a Foxot, így ők rendelkeznek a megfilmesítési jogokkal. Érdekesség, hogy a produceri székbe az a Bert Salke ülhet, aki a vállalat számára jelenleg a Percy Jackson és az olimposziak sorozatot is gondozza, ami szintén a Disney+-ra érkezik 2023-ban. Habár egyik fél sem erősítette meg az értesülést, a Variety ritkán téved, ha pletykákról van szó, mi pedig csak remélni tudjuk, hogy ez az adaptáció valóban jól sikerül majd. 

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!