Sylvester Stallone kiégett szuperhőst alakít új filmjében

Sylvester Stallone kiégett szuperhőst alakít új filmjében

A hosszas hercehurca után végre megjelenő Samaritan az Amazon Prime Video platformján debütál majd. 

A streaming platformok közti háború egyre nagyobb méreteket ölt és annak ellenére, hogy a Netflix továbbra is piacvezetőnek számít, a már Magyarországon is elérhető Disney+ jön fel, mint a talajvíz. A buliból persze az Amazon tulajdonában lévő Prime Video sem szeretne kimaradni, ezért több mint 500 millió dollárt öltek A Gyűrűk Ura: A hatalom gyűrűi sorozatba, továbbá a rendkívül sikeresnek minősülő The Boys című sorozatnak is berendelték a negyedik évadát. 

Az ár és a szolgáltatás minősége mellett egyébként a fogyasztók számára rendkívül fontos az is, hogy minőségi és új tartalmak is érkezzenek az adott platform kínálatába. A Disney jelenleg biztonsági taktikát játszik, így unalmas futószalagon kapjuk a Star Wars és a Marvel alkotásokat, ezzel szemben a Netflix vaktában lövöldöz és mindent is berendel, hogy aztán egy évad után előszedje a kaszát, ha a nézők rosszul reagálnának, a szóban forgó Amazon pedig inkább mindig valami merésszel igyekszik előállni, hogy sokkolják az előfizetőket. Utóbbi hozzáállásnak köszönhetjük például a fent is említett The Boyst, a világ egyik legjobb animációs sorozatának számító Invincible-t, továbbá Sylvester Stallone hamarosan debütáló szuperhősfilmjét, a Samaritant is. 

A film alapvetően hasonló elemekből épül fel, mint a Logan, adott egy kiégett és megöregedett hős, nevezzük most Joe Smithnek, aki évekkel ezelőtt visszavonult a rivaldafényből és egyszerű életet próbál élni. A régi szokások azonban nehezen halnak ki és amikor a bűnben fuldokló városban egy ártatlan kissrác bajba kerül(Javon Walton), a jó szamaritánus megvillantja képességeit és elriasztja a rosszfiúkat. Persze ez felkelti a rendkívül extravagáns stílussal rendelkező nagyágyú, a Pilou Asbæk (Trónok harca Euron Greyjoya - a szerk)által alakított Cyrus figyelmét, a pokol pedig elszabadul. Stallone hőse így kénytelen újra köpenyt, illetve páncélt ragadni, hogy egy utolsó csatában megvédje a környéket a vérszomjas gonosztevőktől.

Ennél klisésebben talán nem tudtam volna leírni a storyt, viszont az Amazonnál mindig a megvalósításra kell igazán odafigyelni, nem az alaphelyzetre és a szinopszisra. A főszereplő páros közti kémia egyértelműen a helyén van, a humor éppen elég és nem tűnik erőltetettnek, Asbæk meg ismét egy vadállatot alakíthat, ami a múltkor is egész jól bejött neki, a nézőknek meg pláne. A film egyébként elég hányattatott sorssal rendelkezik, többször el kellett ugyanis halasztani a forgatást és a premiert is, ráadásul az is bekavart kissé, hogy az Amazon szőröstül-bőröstül bekebelezte a gyártásért felelős MGM stúdiót még márciusban. Minden jó, ha a vége jó alapon az alkotás augusztus 26-án végre megjelenik, mi meg reménykedünk benne, hogy ezúttal is jó lóra tettek Bezosék. 

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!