A legjobb ARAM-hősök a 12.14-es patch során

A legjobb ARAM-hősök a 12.14-es patch során

Szerinted mely hősökkel lehet a legjobban érvényesülni jelenleg ARAM-on?

Az ARAM továbbra is egy nagyon népszerű játékmód a League of Legendsben. Tökéletes, ha ki szeretnénk engedni a gőzt egy kis csapatharcolással, ráadásul a rövid mérkőzések miatt 1-1 beleférhet a legtöbb ember napjába munka után. Vannak természetesen olyanok is, akik rengeteget játszanak vele, és jobban preferálják, mint az Idézők Szurdokát. Ők sokszor komolyabban is veszik, néhányan odáig elmennek, hogy kevés hőst vásárolnak a fiókjukon, hogy minél nagyobb eséllyel kapják a mainjüket. Ennek orvoslására találták ki ötletként játékosok, hogy lehetne hőstiltás az ARAM-meccsek előtt is, hogy a legerősebb champeket elkerüljük. De kik jelenleg a legjobban teljesítő karakterek?

Jelenleg négyen vannak S+ tierben. Hatékony lehet velük meccset nyerni, ha ez számít valakinél ebben a játékmódban. 58% körüli győzelmi aránnyal rendelkeznek. Az első helyen Swain áll. Ez nem túl meglepő, Noxus legfőbb tábornoka remekel a csapatharcok során, főként, ha elhúzódik és az ellenfelek nem tudnak az ellenfelek eltávolodni tőle, miközben ultizik (ami például Swainnél egy korai Rylai kristálybotjával még nehezebb). Ráadásul viszonylag tankos hősről beszélünk, aki a végső képessége során megnő, így a többieket is hatékonyan védi a szűk Ordító szakadékban. Swaint Aatrox követi, szintén 58% feletti win rate-tel, pontosan 58,07-tel. A maradék két S+-os hős ismét távolsági, egy lövész és egy mágus, ők Renata Glasc és Senna. 58,0%-os és 57,98%-os győzelmi arányukkal velük is érdemes játszani, ha őket dobja a gép. Nagy range, sok sebzés, cc, mindennel rendelkeznek, ami megkeseríti az ellenfelek életét.

Természetesen nem csak velük lehet érvényesülni, S tierben van még Gwen, Taric, Caitlyn, Sivir, Fiddlesticks, Ashe és Taliyah is. Mindannyian 55,5% felett teljesítenek. Többségében az ő jelenlétük sem meglepő, az ADC-kel és a mágusokkal hagyományosan jobban lehet érvényesülni a távolsági előnyük miatt. Természetesen fontos a jó csapatösszeállítás, önmagukban nehezen nyernek meccset, de egy megfelelő frontline-hős mellett rengeteg sebzést osztanak ki viszonylag biztonságosan. A lista alján több orgyilkost is találunk, Akali Zed és LeBlanc zárják a sort, utóbbi messze lemaradt a többiektől, 41%-os win rate-jének köszönhetően. A lista utolsó  negyedében talán Kaisa szereplése meglepő, a 149. helyen szerepel 46,66%-os győzelmi aránnyal.

Neked ki a kedvenc hősöd ARAM-on? Kinek a helye a legmeglepőbb számodra?

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Te kivel szeretsz a legjobban ARAM-on játszani?

  • 33 %
  • 8 %
  • 0 %
  • 17 %
  • 0 %
  • 42 %