Hirdetés

Dráma az LEC-csapatnál: Rasszizmus, flörtölés fiatalkorúval, nulla felelősség

A Worldsre is esélyes LEC-csapatnál áll a bál.

NÉZD MOST AZ ESPORTGURUN!

EU Masters 2022 Summer

Csoportkör - GameWard vs. Dusty

Esport1 Podcast

Kiszivárgott a GTA 6, kellemetlen helyzetben a Rocktar Games!

A videójátékok történelmének alighanem az egyik legnagyobb szivárgását veséztük ki!

Hirdetés

Meglepően jól teljesít az EXCEL az LEC 2022-es nyári alapszakaszában. Markoon és Finn vezetésével jelenleg az együttes a tabellán a megosztott negyedik helyen található, holtversenyben a G2 Esportsszal és a Misfits Gaminggel. Még a szakértők is úgy vélik, hogy akár a világbajnokságra is esélyes lehet a keret, ha tartja ezt a jó formát, ugyanis kreatív draftokkal és jó early game-mel csodákat lehet elérni az európai topligában. Beárnyékolja azonban ezt egy botrány, ami tegnap robbant ki. A klub social media managerét, Fostyt megvádolták azzal, hogy rasszista, valamint fiatalkorúakkal flörtölt. Ezekről a beszélgetésekről képernyőfelvételek is kikerültek Twitterre, így az EXCELnek nem volt választása, azonnal elkezdte kivizsgálni az ügyet.

Fostyval kapcsolatos vádak

A 23 éves szerb mémerrel kapcsolatos bizonyítékokat a TorrentHQ e-sportszervezet egyik alkalmazottja, Yuri teregette ki. Egy nagyon hosszú és részletes beszámolóban mutatott rá arra, hogy Fosty Discordon és Messengerben megkérdőjelezhető véleményt formált, amelyek elfogadhatatlanok. A megosztott képernyőmentéseken az látható, amint Fosty Adolf Hitlerrel kapcsolatos nézeteit osztja meg egy privát beszélgetésben, hogy 17 éves lányokkal való flörtölésben nem igazán lát problémát, valamint az is kiderült a közösségi médiásról, hogy szeretné azt csinálni mással, amit az USA Japánnal a második világháborúban. 

Az EXCELnek jelezték Yuriék egy hónappal ezelőtt ezeket a dolgokat, de ekkor még lesöpörte az asztalról az egészet a brit szervezet. A vezetőség sem volt teljesen azonos véleménnyel a bemutatott bizonyítékok miatt, azonban a végső döntést, avagy Fosty marasztalását meghozta egy főnök, aki olyan pozícióban volt, hogy nem lehetett neki ellentmondani. Ez volt az utolsó csepp a pohárban, ez volt az az ok, ami miatt végül a nyilvánosság elé tárták a vádakat.

Fosty álláspontja szintén hozzátartozik ahhoz, hogy megismerjétek a két oldalt. Egy tweet alatti kommentben a szerb fiatal leszögezte, hogy mindenben együttműködik az EXCELlel, valamint mindent megtesz azért, hogy tisztára mossa a nevét. Az ügy még csak most kezdődött el igazán, innentől a vizsgálatban résztvevőkön múlik minden.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Szerinted az EXCEL top 4-ben végez az LEC nyári alapszakaszában?

Hirdetés
Hirdetés
1 db hozzászólás
Lépj be, ha hozzá akarsz szólni!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés