toucouille: Nem akartam egy rossz évet eltölteni az LEC-ben

toucouille: Nem akartam egy rossz évet eltölteni az LEC-ben

A francia mides szerint Észak-Amerikában jobb helyen van, mint Európában lenne.

Interjút adott Loïc "toucouille" Dubois, aki idén robbant be a FlyQuest játékosaként. A francia mides 2020-ban az LFL-ben Subicz "bluerzor" Dániel csapattársa is volt az akkor még GamersOrigin (mostmár TEAM GO) nevű csapatban, amelyben megfordult például Targamas és Vizicsacsi is. Idén már az LCS-ben szerepel, tavasszal az alapszakasz ötödik helyén végeztek 9-9-es mérleggel, a rájátszásban pedig 3-1-gyel a későbbi bajnok Evil Geniuses verte meg őket az első körben. A nyarat remekül, 5-1-gyel kezdték, köszönhetően többek között a francia játékos remeklésének, és ugyan a folytatás már nem volt ennyire domináns, toucouille továbbra is jól teljesít. Amennyiben érdekel, hogy kik teljesítettek még jól az észak-amerikai liga 10 éves történetében, megnézheted a szakértők által összerakott top 5-ös listát.

Az interjúban elmondta, hogy eleinte nem sokan értették a döntését, miért nem az LEC-t választotta, de a FlyQuest bizalmát is megkérdőjelezte sok szurkoló az ő irányába. Azonban toucouille a legjobb nyugati mides szeretne lenni, és szerinte a fejlődéshez az amerikai környezet jobban megfelel, amely látva a szereplését, valóban igaz lehet.

„Van egy dolog, amit sok ERL-játékos csinál - mindig arról beszélnek, hogy az első évük az LEC-ben sokat fog számítani a jövőbeli karrierjük szempontjából, és nagyon fontos, hogy jó környezetben legyenek. Én hosszú távon tervezek. Nem akartam csak egy évet lehúzni a LEC-ben, és rosszul szerepelni egy olyan csapatban, ami nem működik, mert akkor nehéz ebből fejlődni" - magyarázta. „Azért csatlakoztam a FlyQuesthez, mert ez volt az a projekt, amely a leginkább meggyőzött. Beszéltem az edzővel, felvázolták a terveket, és tetszett, ahogyan fejleszteni akarják a csapatot, és segíteni akarnak abban, hogy játékosként fejlődjek, és ezért választottam az LCS-t" - mondta toucouille.

Szoktad nézni a FlyQuest meccseit?

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Szerinted pozitív mérleggel zárja az alapszakaszt a FlyQuest?

  • 67 %
  • 22 %
  • 11 %