LEC: Élesedik a helyzet, már nem fér bele egy rossz hétvége

LEC: Élesedik a helyzet, már nem fér bele egy rossz hétvége

Nagyon nehéz hét vár Vizicsacsiékra, szerinted nyernek meccset a hétvégén?

Fokozódik az izgalom, már csak öt mérkőzés van hátra az LEC 2022-es nyári szezonjának alapaszakaszából. 12. vereségével a Team BDS hivatalosan is kiszállt a rájátszásért vívott küzdelemből, ám a mutatott formájuk alapján nem a tény, csupán az időpontja volt kérdéses. A többi kilenc csapattal még bármi megtörténhet, és tekintve, hogy milyen őrült splitünk van, meg is fog. Sőt, még annak az ellenkezője is. Ki gondolta volna a szezon előtt, hogy 13 mérkőzés után az Astralis és a Fnatic ugyanolyan mérleggel áll majd? Vagy azt, hogy a kilátástalan 0-4-es kezdés után 7-2-es futást csinálnak Irrelevanték.

A hetedik játékhetet ismét Vizicsacsi és az Astralis nyitja. A magyar topos betegsége miatt nem lehettek ott a színpadon a dánok a múlthéten. Ez most is igaz lesz rájuk, csak úgy, mint a Rogue-ra. Ennek az az oka, hogy mindkét csapatban van COVID-os eset, az AST-nál Csacsi, Kobbe, Xerxe és JeongHoon is megfertőződött. A hatodik héten jó esélyük volt hibátlan hétvégét zárni, ám pénteken remek helyzetből eldobták a meccset az SK Gaming ellen egy borzalmas csapatharc után. Szombaton aztán bravúrral válaszoltak, és megverték az esélyesebb Rogue-ot. Mai ellenfelük a Misfits Gaming lesz, amely egy győzelemmel számlál többet, mint az Astralis, de nagyon jó formában várják az összecsapást. Reméljük a Nyulak is hagyják Gangplankezni Vizicsacsit, aki jó számokat hoz az utóbbi hetekben a kalózzal. Erre most is szükség lesz a győzelemhez. Azonban a többiek jó teljesítménye is elengedhetetlen, Vetheo Akalival és Zoéval is ellenállhatatlanul játszott, Neon remeklése mellett pedig Kobbe nem követhet olyan hibákat, mint az előző héten.

Csacsiék után a magára találó Team Vitality lép pályára, akik némileg surranópályán megérkeztek a megosztott második helyre. Perkzék játéka kezd összeállni, a Team BDS ellen pedig nem is kérdés, hogy kötelező behúzniuk a győzelmet. Nagyon furcsa kimondani, de nyolc órától alsóházi rangadót láthatunk. A Fnatic (T-7.) és az SK Gaming (9.) összecsapásának vesztese nagyon nehéz helyzetbe kerül. Hylissangék öt vereség után nyertek újra szombaton, de árnyalja a képet, hogy a Team BDS ellen. Hatalmas lejtőn van a világbajnok csapat, és még akkor sincsenek kint a gödörből, ha mar nyernek, ugyanis holnap a hét mérkőzésén találkoznak a G2-val.

Nehéz lenne a MAD Lions alapszakasz-győzelme ellen fogadni. Az oroszlánok szárnyalnak, hatos győzelmi sorozatot építettek ki, és két W-vel a többiek előtt járnak, de hasonló véleménnyel voltunk a Rogue-ról is egészen a múlt hétig. Villámgyorsan változnak az erőviszonyok, teljesen kiszámíthatatlan ebben a tekintetben ez a nyári szakasz. Ami biztos, hogy Larssenéknek nagyon gyorsan vissza kell találniuk a győztesek útjára, mert hamarabb véget érhet a szezonjuk, mint szeretnék.

A meccseket 17:00-tól élőben, magyar nyelven követheted a lolesports.com oldalán, az esport2tv Twitch-csatornán, az Esport1.hu-n és az Esport1 YouTube-on!

LEC 2022 SUMMER SPLIT - 7. HÉT, 1. NAP MENETRENDJE

18:00-tól Misfits Gaming vs Astralis

19:00-tól Team vitality vs Team BDS

20:00-tól Fnatic vs SK Gaming

21:00-tól Rogue vs MAD Lions

22:00-tól EXCEL vs G2 Esports

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Szerinted lemarad a rájátszásról a Fnatic?

  • 11 %
  • 0 %
  • 89 %