Tudósok megállapították: a Stray főszereplője valóban egy macska

Tudósok megállapították: a Stray főszereplője valóban egy macska

Sokan imádják a játékban szereplő macskát, egy újabb videóban pedig összehasonlították, mennyiben egyezik a viselkedése egy valódi macskáéhoz.

Elképesztő népszerűségre tett szert a Stray, annyira, hogy még a Steamen is a legjobb játéknak tekinthető, a felhasználói értékelések alapján. Sokakat is vonzott be a cyberpunk cicás kaland, amely még egy olyan csoportot is megihletett, akikre talán nem igazán számítottunk volna.

Egy, az állatok viselkedésével foglalkozó szakértő, JoAnna Puzza ugyanis azt vizsgálta, mennyire realisztikus a játék. A játékmenet során elemezte ugyanis a látottakat, tapasztalatairól pedig egy interjúban is beszámolt. A játék megnyitásakor ismerkedünk meg először a főszereplő cicával, és már itt megjegyezte, hogy a viselkedése tényleg hasonlít egy valódi kóbor macskáéhoz.

„Úgy tűnik, ez a cica épp a barátaival játszik. Úgy vélem, hogy van egy kisebb kolónia, amellyel együtt lakik, és ezek a macskák (egy kivételével) mind vörösek és fehérek, ami egész gyakori."

Később, ahogy egyre jobban elmélyül a játékban, további észrevételekkel egészítette ki tapasztalatait. Ezek alapján a fejlesztők valóban igyekeztek a lehető legrealisztikusabban megalkotni a macskát, de persze voltak olyan elemek, amelyek a valósággal nem annyira egyeznek: alvás közben például a véletlenszerű nyávogás mögött inkább azt látja indoknak, hogy próbálták aranyosabbnak beállítani a főszereplőt.

A teljes videós interjú megtekinthető (angol nyelven) alább:

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Te játszottál már a Stray című játékkal?