Rekordbevételre tette szert az AMD, hamarosan új videókártyát is piacra dobhatnak

Rekordbevételre tette szert az AMD, hamarosan új videókártyát is piacra dobhatnak

Újabb saját rekordot döntött a csapat, akik a közeljövőben piacra is dobnák következő generációs videókártyájukat is.

Megerősítette harmadik negyedéves előzetes terveiben az AMD, hogy még az idei évben érkeznek a legújabb Ryzen 7000-szériás, illetve RDNA 3-technológiájú videókártyáik. Mindezt az idei második negyedéves pénzügyi jelentésből is lehetett sejteni, ugyanis az előző év hasonló időszakához képest 70%-kal nagyobb bevételre tett szert a cég.

Számszerűen ez azt jelenti, hogy a cég közel 6,6 milliárd dollárt könyvelhetett el, mely 70%-kal több a 2021 második negyedévi 3,9 milliárdhoz képest. Jó és folyamatosan erősödő pozícióban van így az AMD, melynek elnök-vezérigazgatója, dr. Lisa Su meg is erősítette a Ryzen 7000-szériás processzorok még a harmadik negyedévben való érkezését, azaz jó eséllyel szeptembertől már kaphatóak lesznek ezek a processzorok. Szintén még az idén dobnák piacra RDNA 3 videókártyáikat, melyek közül az erősebb változatok válnának elérhetővé hamarabb. Ennél konkrétabb időpontot már nem osztott meg, de itt is egy novemberi megjelenés a legvalószínűbb.

Ezen videókártyával venné fel tehát a harcot riválisával, az Nvidiával a cég, melynek RTX 4000-res eszközéről sok biztosat még nem tudunk: ha igazak ugyanis a pletykák, a zöld csapat is még az idén, a széria legerősebb darabjával rukkolna elő.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Neked milyen processzorod és videokártyád van a gépedben?