Lehet, hogy csak egyetlen RTX 4000-szériás kártya készül el idén

Lehet, hogy csak egyetlen RTX 4000-szériás kártya készül el idén

Úgy tűnik, hogy az RTX 4000-széria idén csak egyetlen kártyával debütál, az viszont egy igen erős darab lesz.

Hosszú ideje, lassan több éve, hogy az RTX 3000-szériás kártyák a legerősebb darabok a piacon, mellyel az Nvidia a közelmúltban előrukkolt. Ennyi idő után pedig egyre több és több pletykát olvashatunk arról, hogy vajon mikor érkezik a következő széria – abban a legtöbb egyezik, hogy az idei évben várhatóak, ezek közül a szeptemberi időpont szinte több, mint valószínűtlen, de a december még esélyes lehet.

Ezúttal egy Greymon55 felhasználónevű adatszivárogtató osztotta meg értesüléseit. Állítása szerint egyetlen RTX 4000-szériás kártyát dob csak piacra az idei évben a zöld csapat, ez pedig akár az RTX 4090 is lehet. Ez azonban még ennyire sem biztos, mint az azelőtti állítás, ha viszont igaz, akkor az RTX 4080, 4070 és 4060 modellekre áhítozóknak még többet kell várniuk.

Az elnyújtott megjelenés mögött az állhat indokként, hogy egyre több az olyan RTX 3000-res kártya, mely jelenleg a raktárakban, a boltokban várja új tulajdonosukat, illetve egyre több a használt eszköz is a piacon, ezek miatt árat is volt kénytelen csökkenteni az Nvidia. Addig viszont, amíg nem maga a gyártó oszt meg információt legújabb eszközéről, érdemes ezeket a pletykákat, értesüléseket fenntartással kezelni.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!