Négyszer lett bajnok a MOUZ NXT, most a csoportkörben búcsúztak

Négyszer lett bajnok a MOUZ NXT, most a csoportkörben búcsúztak

A MOUZ NXT hadjárata jól indult az A-csoportban, mégis elveszítették a meccseik felét.

Nagy meglepetésre a MOUZ NXT nélkül folytatódik a WePlay Academy League ötödik szezonja, miután torzsi korábbi csapata kiesett a csoportkörben. A már 14 csapatot számláló ligában a BIG Academy, a Young Ninjas és a fnatic Rising tűnnek a domináns erőnek ezúttal. Ezzel szemben a MOUZ NXT a meccseinek felén vereséget szenvedett és így éppen csak lemaradt a zsinórban négy WAL-címet szerző szervezet a play-inről, illetve a rájátszásról.

A MOUZ NXT hadjárata jól indult az A-csoportban: megverték az Eternal Fire Academyt (Inferno 16:7), az Astralis Talentet (Mirage 16:10) és a Spirit Academyt (Vertigo 16:2) is. Ezután a 00Nation akadémiája, a 00PROSPECTS következett, de a svédek túl erősnek bizonyultak és ezért siuhyék megszerezték az első vereségüket (Mirage 8:16). Ezután az Eternal Fire másodcsapata is visszavágott (Inferno 12:16). A 00PROSPECTS elleni újabb találkozó viszont a MOUZ NXT győzelmével zárult (Inferno 16:10), a csoportkör feléhez érve 4:2 volt tehát a mérlegük.

A MOUZ NXT-nek ekkor még három győzelemre lett volna szüksége ahhoz, hogy célba érjenek. Utólag már tudjuk, hogy a következő meccsük, amelyet az Astralis Talent ellen játszottak, meg is oldotta volna ezt, hiszen a két csapat között ez volt a különbség a tabellán kijutás és kiesés között. A szoros mérkőzést azonban elveszítette a MOUZ NXT (Nuke 14:16), hiába vezettek egészen az utolsó körökig. A fnatic Rising (Inferno 9:16) és a NAVI Junior (Mirage 13:16) elleni vereségek pedig azt jelentették, hogy a szezon közepén még 4:2-es mérlegük hirtelen 4:5-re fordult – a MOUZ NXT nem hibázhatott többet.

A Spirit Academy elleni újabb domináns győzelem (Vertigo 16:6) után úgy tűnt, magára találtak siuhyék, azonban a fnatic Rising elgyepálta őket másnap (Vertigo 3:16) és ezzel végleg elúszott a rájátszásbeli szereplés esélye. A NAVI Junior ellen nyert pálya (Inferno 16:14) már csak grátisz volt ezen a ponton. A MOUZ NXT 6:6-os mérleggel az ötödik helyen végzett az A-csoportban, éppen csak lemaradva a következő szakaszról.

A MOUZ akadémiájának kiesése a szerencsén is múlott, de a tabellán végignézve egyértelmű, hogy a korábbi szezonokkal ellentétben sokkal szorosabb lett a mezőny, számtalan körbeverés történt, a különbségek marginálisak voltak. Egyedül a fnatic Rising tudott kiemelkedni az A-csoportban, ha nem is feltétlen a mérlegükkel, inkább a gyakori domináns pályagyőzelmekkel. A csapatok javulásához pedig nem csak a folyamatos cserék vezethettek. A liga elején a tehetségek keresésében egy évtizede vezető MOUZnak volt egyfajta korai előnye az akadémiák világában a többiekhez képest. De a stábok átalakításával és ennek a szegmensnek a kitapasztalásával a többiek zárkózni kezdtek. Valamint a csapatok számának növekedése miatt még több jó játékos kapott esélyt a bizonyításra, ami elég volt arra, hogy egy-egy pályán meglepetést okozzanak a gyengélkedő akadémiák is, amire a korábbi szezonokban ritkábban volt példa.

A WAL csoportkörének tabellái

Az A-csoport végeredményei – Forrás: WePlay

A B-csoport végeredményei – Forrás: WePlay

Borítókép: HLTV/brcho
OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!