A nyári szünetben sem maradunk CS nélkül, visszatér az akadémia liga!

A nyári szünetben sem maradunk CS nélkül, visszatér az akadémia liga!

14 akadémiacsapat versenyez a WePlay Academy League legújabb szezonjában, ahol a tét 100 ezer dollár és az előléptetés reménye.

Ötödik szezonjára tér vissza az Academy League július 25. és augusztus 14. között – jelentette be a WePlay. Az ukrán rendezvényszervező ezúttal is online tartja a ligát, mert kijevi stúdiójukat a háborús helyzet miatt nem használhatják. Azonban így is izgalmas eseményre számíthatunk az akadémia csapatok részvételével, hiszen már 14 felállás fog versenyezni – köztük az eddigi négy szezon győztese, a MOUZ NXT is.

A WAL legújabb szezonjának újdonsága, hogy már az ENCE is részt vesz akadémiájával. Ezen felül minden maradt a régiben, tehát továbbra is három szakaszból áll a liga és 100 ezer dollár az összdíjazás, amelyből az első helyezett 45 ezret vihet haza. A formátum szerint a verseny egy csoportkörrel indul, hét-hét csapat fog itt küzdeni körmérkőzéses rendszerben. A csoportok első helyezettjei azonnal a rájátszásba jutnak, a 2-4. helyezettek, azaz összesen hat csapat a Gauntletben folytatja, ahonnan a két legjobb csatlakozik a rájátszáshoz. Az így négy csapatra szűkített mezőny vigaszági-kieséses rendszerben játszik Bo3 meccseket a koronáért. 

Csapatok

NAVI Junior
Young Ninjas
MOUZ NXT
BIG.OMEN Academy
Astralis Talent
Fnatic Rising
ENCE Academy
OG Academy
00Prospects
Apeks Rebels
Young Gods
Furia Academy
Spirit Academy
Eternal Fire Academy

Menetrend

Ha a profi játékosok nyári szünete alatt CS:GO-ra vágysz, akkor az alábbi napokon csatlakozhatsz be a WePlay Academy League különböző szakaszaiba. Magyar nyelvű közvetítés nem várható, de a nagyszámú fiatal tehetség miatt igyekezünk beszámolni a liga egyes történéseiről, hogy tudjátok, kikre lesz érdemes figyelni a következő években, illetve kik lehetnek azok, akiknek akár egy előléptetés is kijárna az átigazolási szezon során.

Csoportkör: július 25. – augusztus 7. (tiebreakerek augusztus 8.)
Gauntlet: augusztus 9-10.
Rájátszás: augusztus 12-14.

Borítókép: HLTV/theMAKKU
OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!