LEC: Így juthatnak tovább Csacsiék a rájátszásba

LEC: Így juthatnak tovább Csacsiék a rájátszásba

A százalékok jelenleg a Vizicsacsiék mellett szólnak.

Már csak négyet kell aludni az LEC 2022-es nyári alapszakaszának szuperhétvégéjéig, amikor három napon keresztül a százalékok és esélyek bűvöletében telnek majd a mérkőzések. Jelenleg egyetlen csapat érezheti biztonságban magát, a MAD Lions akkor is biztosan ott lesz a rájátszásban, ha piros hó esik. Az Astralis jelenleg a megosztott hatodik helyen szerepel a tabellán, azonban kedvezőbb a helyzetük, mint közvetlen riválisainak, az EXCELnek és a Fnaticnak. Az alábbiakban Vizicsacsiék szemszögéből nézhetitek azt meg, hogy milyen forgatókönyvek valósulhatnak meg a 16., 17. és 18. fordulókban.

A legegyszerűbb, avagy három győzelmet szerez az Astralis

Csacsiékra pénteken a Fnatic, szombaton a MAD Lions, vasárnap az EXCEL vár, ha mindhárom mérkőzésen diadalmaskodnak, akkor az összes többi eredménytől függetlenül, 10-8-as eredménnyel ott vannak a playoffban, ami a dán szervezet első ilyen szereplése lenne.

Csak a MAD Lions kapja el az Astralist

Ha az AST legyőzi a Fnatic és az EXCEL csapatait, akkor előfordulhat hármas holtverseny az AST-XL-FNC között 9-9-es összesítés mellett, ebben az esetben ismét az Astralis kerül helyzeti előnybe, ugyanis 2-0-ra végeznek az XL ellen és 1-1-et hoznának a Fnatickal. A holtverseny szabályok miatt a trióból Csacsiék szerezne még a hatodik helyet.

A problémák, avagy vagy az EXCEL vagy a Fnatic elkapja Vizicsacsiékat

Mivel az Astralis két legnagyobb riválisával is játszik az utolsó fordulókban, ezért kiemelten fontos számukra, hogy ezt a két kulcsfontosságú meccset behúzzák. Ha bármelyiket is elveszítik, onnantól nem a saját kezükben van a sorsuk, ugyanis lépéshátrányba kerülnek. Az egymás elleni eredmények alapján a Fnatic elleni vereség fájna jobban, ugyanis Humanoidék ebben az esetben 2-0-s mérleget tudnának felmutatni Csacsiékkal szemben. Az EXCEL elleni vereség kicsit kevesebbet számít a dán együttes szempontjából, ugyanis Patrikékat egyszer már legyőzték az alapszakaszban.

Ha két vereség csúszik be az Astralisnak

Ebben az esetben óriási bajban lennének Csacsiék, ugyanis ha az EXCEL vagy a Fnatic legalább kettő, az SK Gaming legalább három győzelmet arat, akkor biztosan bukják a top 6-ot.

Három vereségnél nincs esély

Ha mindhárom összecsapáson alulmarad az Astralis, akkor 100%, hogy nem lesznek ott a rájátszásban.

Összegezve a dolgokat az Astralis szempontjából

A veretlen lezárás mellett tulajdonképpen csak egyetlen vereség fér bele igazán, ha Vizicsacsiék szeretnék a saját kezükbe helyezni a sorsukat. Minden más esetben vagy az EXCEL, vagy a Fnatic kerülhet helyzeti előnybe, onnantól meg Csacsiéknak fél szemmel mindig figyelniük kell arra, hogy mit játszanak legnagyobb riválisaik.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Szerinted hány győzelmet szerez az Astralis az utolsó hétvégén?