LoL: Többen törölnék a profi meccsekről az idei év legproblémásabb hősét

Sem a Riot, sem a csapatok nem igazán tudják azt, hogyan kéne kordában tartani Zaun szikráját.

Az elmúlt hónapokban több olyan karakterről esett szó, amelyik óriási jelenlétnek örvend a topligákban. Wukong, Gwen és Lucian mellett azonban van még egy hős, amely a nyári szakaszban egyszerűen túl erős még úgy is, hogy a fejlesztők már gyakorlatilag minden módon megpróbálták gyengíteni és átalakítani. Természetesen Zeriről van szó, aki a League of Legends egyik legproblémásabb bajnokaként jellemezhető, ezt alátámasztja az a rengeteg módosítás, amit a megjelenése óta kapott. A legnagyobb LoL-os közösségi fórumon felvetették azt az ötletet a játékosok, hogy mi lenne akkor, ha egyszerűen elérhetetlenné tennék az ADC-t a profi meccseken.

Zeri számai a négy nagy liga (LPL, LCK, LEC, LCS) nyári alapszakaszában

Az összes mérkőzés 81,8%-ban valamilyen szerepet kapott a lövész. 370 alkalommal tiltották, ebből 332 ban vörös oldalról érkezett. 162 alkalommal választották ki, amelyből 101-szer diadalmaskodni tudott vele az a csapat, amelyik megszavazta neki a bizalmat. A 62,3%-os győzelmi arány elképesztően magasnak számít ilyen nagy minta mellett, ami alaposan rányomja a bélyegét az összecsapásokra.

Jogosan merülhet fel a kérdés, hogy miért nem tiltja ki egyszerűen minden csapat Zerit? A válasz abban rejlik, hogy túl sok olyan karakter van, amelyik megérdemli a bant. Jelenleg 161 elérhető hősből csak 10-et lehet a kispadra ültetni, így alaposan át kell gondolniuk az edzőnek, hogy ki ellen nem szeretne játszani az együttesük. Draven, Kalista, Wukong, Sivir, Taliyah, Sylas, Yuumi, Trundle és még lehetne sorolni azokat a champeket, amelyek szinte kötelezően tiltandók. Ehhez még hozzájönnek a kifejezetten egyes játékosokra áldozott bannok, mint például Zanzarah Skarnerje vagy JeongHoon Pyke-ja. Az edzők döntéseit korlátok közé szorítja a meta, valamint a maximális 5 ban, ami egy-egy csapatra jut. Zeri ennek köszönhetően jut át ennyiszer a rostán, hogy utána 10 meccsből több mint 6 alkalommal győzelmet ünnepelhessen.

Mivel a Riot láthatóan szenved Zeri egyensúlyának megteremtésével, ezért többen javasolják, hogy egyszerűen tiltsák ki az e-sportligákból a hőst. Volt már arra példa korábban, hogy hosszú heteken keresztül nem lehetett választani a profiknak egy-egy karaktert (Viego, Aphelios), bár ott legtöbbször a bugok miatt nem tudtak aludni a programozók.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Te törölnéd Zerit a topligákból?