EU Masters: Bluerzorra nincs válasz, újra főtáblán a legjobb magyar dzsungeles

EU Masters: Bluerzorra nincs válasz, újra főtáblán a legjobb magyar dzsungeles

Egészen elképesztő bravúrt hajtott végre a Team Heretics.

Alig két héttel ezelőtt jelentette be az LEC, a Misfits Gaming és a Team Heretics, hogy nyélbeütötték a nyár eddigi legnagyobb LoL-os üzletét. A spanyol ligában harcoló, 2016-ban alapított Team Heretics megvásárolta a Misfits Gaming LEC-helyét, így egy új csapattal startol majd el a 2023-as tavaszi alapszakasza Európa legerősebb League of Legends-ligájának. Az adásvétel magyar szempontból is érdekes, ugyanis jelenleg még a spanyol klub dzsungelese nem más, mint Subicz "Bluerzor" Dániel, a valaha volt legeredményesebb magyar erdész. A még mindig csak 23 éves srác hatalmas nemzetközi tapasztalattal rendelkezik, amelyet remekül tud kamatoztatni jelenlegi együttesében is. Tegnap Bluerzorék a nyári szezon legfontosabb Bo5-ös szériáját játszották a Giants ellen, amelyet végül úgy húztak be 3-0-ra, hogy gyakorlatilag esélyt sem adtak az alapszakasz bajnokának. Ez a siker azt jelenti, hogy Bluerzor ott lesz az EU Masters főtábláján, a Team Heretics bekerült az ERL-régiók legjobb 16 csapata közé.

Giants vs Team Heretics (0-3)

Az egykor még LEC-ben harcoló Giants összerakott nyárra egy olyan ötöst, amelyben a fiatalság és a veterán tapasztalat remekül párosul. Maxlore, Jiizuke és Advienne már többször bizonyította páratlan tehetségét az LEC-ben és nagy nemzetközi versenyeken egyaránt, ahogy Th3Antoniót sem kell félteni, aki már 2017 óta az együttest erősíti. Végül ott van Keduii, aki az SK Gamingben szívta magába a tudást, hogy végül a BIG-ben teljesedjen ki igazán. Hiába volt megállíthatatlan az alapszakaszban ez a Giants, Bluerzorék jöttek, láttak és agyonverték őket a felső ági Bo5-ben.

Az első mérkőzésen Maxlore és Jiizuke egy nem túl acélos 0-11-1-es statisztikát tudott összehozni, miközben a másik oldalon Bluerzor és Zwyroo 6-1-18-ban végzett. A 23. perc előtt már dőlt a Giants Nexusa, ami tükrözi azt, hogy mennyire nem volt ezen a meccsen egy súlycsoportban a két gárda. A folytatásban a magyar srác ismét Viegóval nézett farkasszemet, azonban Nocturne kitiltása miatt Xin Zhaóra esett a választása. Más karakter, de a szerep hasonló, ismét tökéletes meccset hozott Bluerzor. A harmadik, egyben utolsó felvonásra Trundle került Bluerzor kezei közé, aki ismételten remek teljesítményt nyújtott. Nem volt porszem a gépezetben, egy hibátlan szériával jutott be az LVP SL rájátszásának döntőjébe a Team Heretics.

A Giants elleni Bo5 legjobb KDA-ját Bluerzor prezentálta (20), de az egész csapat fantasztikusan nagyot játszott. A mai nap Szépvölgyi "mumus100" Máriónak szurkolhattok, aki az AGO ROGUE ellen harcolhatja ki az EU Masters főtábláját, amit tegnap Bluerzoréknak már sikerült. A Team Heretics legközelebb augusztus 20-án 18:00-tól lép Szurdokba, ahol első spanyol bajnoki címért játszhat a magyar jungler.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Szerinted Bluerzorék megnyerik a spanyol liga rájátszását?