LoL: Visszavonult a világ egyik legnagyobb felső ösvényes legendája

LoL: Visszavonult a világ egyik legnagyobb felső ösvényes legendája

Karrierje során nyolc csapatban ért el jobbnál jobb eredményeket, azonban elérkezett számára a jól megérdemelt pihenés ideje.

Ha a világ legjobb felső ösvényes játékosai kerülnek szóba, akkor sokaknak egyből beugorhat TheShy, Khan, Impact, Nuguri, Duke, Wunder és Huni nevei. Utóbbi idéző 24 éves korában döntött úgy, hogy itt az ideje szögre akasztani a billentyűzetet és egeret. A legendás játékos csak e-sportolóként, azaz LoL-osként szeretné befejezni a pályafutását, de továbbra is célja, hogy az iparágon belül maradjon valamilyen munkakörben. Pontos indokokat nem sorolt fel búcsúvideójában, de visszavonulásában szerepet játszhatott csuklósérülése, amelyet idén júliusban szenvedett el. A profi League of Legends egyik legnagyobb alakjáról utolsó együttese, a TSM FTX emlékezett meg egy megható videóban.

Huni, a legenda

A koreai srác karrierje elején még szülőhazájában szívta magába a tudást, hogy 2015 januárjában csatlakozzon Európa egyetlen világbajnok együtteséhez, a Fnatichoz. Tagja volt annak az ötösnek, amelyik 18-0-t repesztett a nyári alapszakaszban, azonban nem tartott sokáig Huni európai pályafutása. Az élményekben és sikerekben gazdag hónapok után átköltözött Észak-Amerikába, ahol az Immortals mezét öltötte magára. Reignoverrel, Pobelterrel, WildTurtle-lel és Adriennel brutálisan erős keretet alkottak, simán ki is jutottak volna a Worldsre, ha nincs a Jensen és Impact vezette Cloud9. 

A kisebb fiaskó után döntött úgy a még mindig csak 18 éves felső ösvényes, hogy irány haza, ahol az SK Telecom T1-nal elérheti a hőn áhított céljait, avagy a nemzetközi bajnoki címeket. Végül Faker oldalán az MSI-győzelem összejött, a világbajnoki döntőben azonban nem sikerült CoreJJ-ékkel (Samsung Galaxy) elbánni, így ezüstérem került Huni nyakába. 2017 decemberében újra az NA LCS-be igazolt a topos, amely ligát sosem hagyta el többet. Egészen tegnapig, azaz a visszavonulása bejelentéséig ebben a régióban harcolt, azonban sosem tudta megismételni azokat az eredményeket, amelyeket karrierje elején elért. A világ 10 legjobb felső ösvényese között mindenképpen helye van, azonban a legfontosabb trófea sosem került oda a vitrinjébe.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Te láttad Hunit valaha élőben?

League of Legends - Már a skineket is újrahasznosítja a Riot

Több támadás is érte a Riot Gamest a League of Legends közösség felől miután a játékosok "újrahasznosított" VFX elemeket fedeztek fel a PBE-re felkerült legújabb Tündérkirályság kinézeteken.