LEC: Csacsiék ma óriási lépést tehetnek a rájátszás felé

LEC: Csacsiék ma óriási lépést tehetnek a rájátszás felé

Legutóbbi összecsapásuk után Humanoidék örülhettek, azonban most jóval nagyobb a tét.

Az LEC 2022-es nyári alapszakaszának utolsó három mérkőzésnapja következik. Vizicsacsinak és az Astralisnak valós esélye van arra, hogy a történelem során először bejusson a dán szervezet a legrangosabb európai League of Legends-bajnokság rájátszásába. A mai nap ebben a versenyfutásban szeretné őket megakadályozni a Fnatic, Európa egyetlen világbajnoka. Érdekesség, hogy sosem rendeztek még olyan kieséses szakaszt, ahol a 2004-ben alapított klub játékosai ne lettek volna ott. A szuperhéten három nagyon komoly ellenfél vár az AST-ra, ezért 200%-ot kell nyújtani az ötösnek, ha szeretnének klublegendává válni.

Astralis vs Fnatic (21:00-tól, Bo1)

A tabellán jelenleg ugyanolyan győzelem-vereség mutatóval áll a két együttes, amely mindenképpen kritika az LEC egyik szupercsapatára nézve. A Fnatic bombaerős kerettel, veterán és dörzsölt profikkal igyekezik újra megnyerni a ligát, azonban nem működik elég olajozottan a gépezet. Nem igazán ütősek a draftok, rengeteg hibával játszik több játékos is, így meg nem lehet mérkőzéseket nyerni. Ezzel szemben az Astralis már most dupla annyi Nexust döntött be, mint tavasszal, ami mutatja, hogy a Csacsi-Xerxe-JeongHoon trió becserélése mindenképpen jó döntés volt.

Csacsiék taktikája viszonylag egyszerűen összefoglalható. Túl kell élni a korai szakaszt, majd a csapatharcoktól fokozatosan csökkenteni kell a hátrány, hogy a végjátékban már ők legyenek helyzeti előnyben. Eddig ez többé-kevésbé bevált, azonban a legnehezebb csak most következik. A Fnatic és az EXCEL ellen kötelező a győzelem, ha nem akarják kiengedni a kezeik közül az irányítást. Nem egyszerű a sorsolás, de ha innen bejut az Astralis a rájátszásba, akkor a Bo5-ös szériákban sem lehet őket lebecsülni.

LEC 2022 Summer Split - 16. nap menetrendje

18:00-tól BDS vs MSF

19:00-tól VIT vs SK

20:00-tól RGE vs XL

21:00-tól FNC vs AST

22:00-tól MAD vs G2

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Szerinted az Astralis megveri ma a Fnaticot?