LEC: Vizicsacsi tüzet okádott, de ez sem volt elég a bravúrhoz

LEC: Vizicsacsi tüzet okádott, de ez sem volt elég a bravúrhoz

A magyar topos óriásit játszott, de jobban bírta a végjátékot a kétszeres bajnok.

Nagyon nehéz helyzetből várta az LEC 2022-es nyári alapszakaszának utolsó előtti meccsnapját az Astralis, ugyanis kötelező volt nyerniük a tabella első helyén tanyázó MAD Lions ellen. Mester és tanítványa ismét összecsapott a Szurdokban, avagy Vizicsacsi és Armut ütközete ezúttal sem untatta a nézősereget. A maratoni hosszúságú első négy összecsapáson láthattatok Rekklest idéző Upsetet, óriási skalpot begyűjtő Team BDS-t és egy olyan Nukeduckot, aki homokkatonáival a falakon túlról is szét tudta szedni az ellenséget. A fordulatos és őrületesen izgalmas meccsek után  jött a G2 Esports, akik simán legyűrték Vetheóékat, így bebiztosították számukra az alapszakasz első helyét, így ott lesznek 2020 után ismét a Worldsön.

Astralis vs MAD Lions (0-1)

Remekül kezdte a mérkőzést a dán együttes, JeongHoon, Xerxe és Vizicsacsi folyamatosan jó harcokat kezdeményezett, amelyekből mindig ők kerültek ki győztesként. A problémák a 30. perc környékén kezdődtek, amikor elérte UNF0RGIVEN Sivirje azt a pontot, amikor már minden alaptámadását megérezték még a tankosabb hősök is. Innentől a MADnek már csak az volt a feladata, hogy fokozatosan csökkentse a hatalmas hátrányát, amely az egyik pillanatban 8200 aranyra rúgott. Hiába osztott ki a magyar LoL-legenda 42 400 sebzést Shyvanával, hiába játszott Kobbe elképesztően magabiztosan Zerivel, hiányzott midről a stabilitás és az átütő erő. Dajort lejátszotta ezúttal Nisqy, amely differencia rányomta a bélyegét az utolsó fightokra.

Az Astralis alapszakaszban szerzett 10. vereségével eldőlt, hogy a dán együttes ismét nem juthat be a rájátszásba. Csacsiék számára azonban fontos a mai összecsapás, ugyanis az EXCEL felett aratott győzelemmel kiüthetik a rájátszásért folytatott harcból Markoonékat. Ebben az esetben a Team Vitality és a Fnatic ott lesz a top 6-ban, ők csatlakoznak a G2, Rogue, Misfits, MAD négyeshez majd a kieséses szakaszban.

LEC 2022 Summer Split - 17. nap menetrendje

17:00-tól XL vs AST

18:00-tól MAD vs BDS

19:00-tól SK vs G2

20:00-tól VIT vs RGE

21:00-tól MSF vs FNC

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Szerinted győzelemmel zárja a szezont az Astralis?

League of Legends - Vizicsacsi volt midese nyerte az EMEA Masters-t

Letarolta az EMEA Masters teljes mezőnyét Tristan Schrage és az Eintracht Spandau. A német alakulat midesét a League of Legends közösség valószínűleg inkább a játékos nevén ismeri, ő ugyanis nem más, mint PowerOfEvil, Vizicsacsi egykori középső ösvényese.