Hasít a PUBG amióta ingyenes lett, legalábbis papíron

Hasít a PUBG amióta ingyenes lett, legalábbis papíron

Még mindig a Steam egyik legnépszerűbb játéka, de a régi fényét nem sikerült visszaszereznie.

Bár anno úgy harangozták be, hogy ez lesz a CS:GO-killer, az a játék, ami letaszítja majd a CS:GO-t a kompetitív FPS-ek trónjáról, mint tudjuk, nem így lett. Bár a PUBG nagy sikert futott be, a CS:GO-ra nem jelentett veszélyt, sőt, idővel már inkább önmagát veszélyeztette.

Néhány év után leszállóban volt a PUBG-csillaga, hiába adtak el belőle 75 millió példányt. Nem is volt csoda, hogy 2021. végén bejelentették, a PUBG free to play modellre vállt, új névvel, új mechanikákkal, ingyenesen játszható formában dobják újra piacra.

2022. januárjában meg is született az ingyenes PUBG, ami azonnal megsokszorozta a játékosai számát. Az addigi átlagos 300 ezer egyidejű PUBG-játékos hirtelen megduplázódott és úgy tűnt a játék ismét berobban a köztudatba.

Ez részben sikerült is, sőt, a stúdió beszámolója szerint, az ingyenes modellre váltás óta napi 80 ezer játékossal bővül a rajongók száma. Ez papíron jól hangzik és még igaz is lehet, de nem úgy ahogy gondoljuk. Átlagban lehet kijön, hogy napi 80 ezer új ember jár a szerverekre, de ezeknek csak töredéke marad ott.

A SteamDB-n jól látszik, hogy a játékosok száma ismét az átlagos 300 ezret rúgja, még akkor is ha akad 1-2 kiemelkedő peak. A legutóbbi 24 órában például az egyidejű legmagasabb játékosszám 387 832 volt.

A PUBG még mindig él, ez kétségtelen, de a kimagasló sikertől messze van. Az e-sport ága egyre inkább a mobilos kiadásra terelődik, míg PC-s és konzolos verziók megmaradnak az átlagos játékosoknak, akik néhány évig még biztosan kitartanak játékuk mellett, de a számok alapján a végtelenségig semmiképp sem.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Gaming - Hatalmas balhé van az Escape from Tarkov körül

Hatalmas népharag közepette menekülnek a játékosok Tarkovból. Viccet félre téve, a fejlesztők maguk ellen haragították szinte a teljes közösségüket ami a lövöldözős-gyűjtögetős szimulátor konkurenciájához hajthatja a játékosokat.