Top 5: A valaha volt legjobban fogyó videójátékok

Top 5: A valaha volt legjobban fogyó videójátékok

Mit gondolsz, mely játékokból fogyott a legtöbb?

Gondolom senkinek sem mondok újat azzal, hogy a videojátékok hatalmas népszerűségnek örvendenek, valószínűleg te is szoktál valamivel játszani. A valaha volt legjobban fogyó játékok szó szerint több millió példányban keltek el, a mi ötös listánk ötödik helyezettje is 75 milliós eladással büszkélkedhet. A lista talán elsőre csalóka lehet, főleg, ha szeretnéd kitalálni, melyek ezek, mivel vannak olyan siker-franchise-ok, mint a Call of Duty, a Need for Speed vagy a The Elder Scrolls például, összesen valóban megszámolhatatlan mennyiségű játékot adtak el, ám egy-egy címük sem került be még a top 10-be sem. A lenti információk statisztikai jelentéseken és megerősített adatokon alapulnak, és még bőven változhatnak a jövőben.

PUBG – 75 millió eladott példány

Rögtön a listánk első helyén szerepel az egyik legnépszerűbb műfaj, a battle royale egyik legnevesebb képviselője, a PlayUnknown's Battlegrounds. Ma már nem ezt szeretik a leginkább a játékosok, a Fortnite, a Warzone és az Apex is kihasított egy óriási szeletet a piacból. Ám a PUBG-nek is van egy kitartó, népes magja, érkeznek hozzá frissítések, és mivel sok ideje szerepel a boltokban, összességében fantasztikusan teljesít.

Wii Sports – 82 millió eladott példány

Az egyetlen sportjáték a listán, amely nagyban hozzájárult ahhoz, a Wii ilyen meghatározó jelenséggé váljon. Segített a helyzetén, hogy a Wii konzolok többségéhez járt, de ettől még tény, hogy a forradalmi perifériás eszközökkel szimulált bowling és tenisz akár egész családok számára vonzónak bizonyult. Ezeket figyelembe véve nem meglepő a 82 milliós szám.

GTA V – 170 millió eladott példány

A Grand Theft Auto sorozat legtöbb részét imádták a játékosok, ez az V-re is igaz, egy jól sikerült játék. A keserű szájízt a hat körüli bizonytalanság okozza. Ráadásul az Online is nagyon nagy siker lett az egyértelmű hibák és a modderek ellenére is. Valamint, ha hozzávesszük, hogy +18-as címről beszélünk, ez a szám még elképesztőbb. 

Minecraft – 238 millió eladott példány

A legtöbb gyerek imád legózni. Ezt az ösztönt a Minecraft is remekül kihasználja. A Mojang címe folyamatosan frissül, a játékosbázis óriási. Aki építeni, esetleg rombolni, vagy éppen speedrunolni szeretne, mindenki megtalálja a számítását. 

Tetris – 500+ millió eladott példány

A Wii Sportshoz hasonlóan a Tetris számai is változhatnak attól függően, hogy kinek hiszünk, de tény, hogy a 400 milliónál jóval több fizetős mobiltelefonos eladással együtt a Tetris alap és autentikus változata meghaladta az 500 milliós eladást. A játék közel 40 éven keresztül kötötte le a játékosokat, és annak ellenére, hogy a Tetris Effect és a battle royale-ihlette Tetris 99 is megjelent, az eredeti Tetris a csúcson van - és valószínűleg örökre ott is marad.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Neked ezek közül melyik a kedvenced?

  • 55 %
  • 18 %
  • 0 %
  • 0 %
  • 9 %
  • 18 %